Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Allowed components in design mode 6.5 for static template

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
arturl43391132
Level 3

Likes

18 likes

Total Posts

68 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 1
Give Back
Boost 5
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
arturl43391132
Level 3

Likes

18 likes

Total Posts

68 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 1
Give Back
Boost 5
View profile
arturl43391132
Level 3

01-12-2020

Hello AEM Community,

We have the problem which I can't understand fully:

Was in 6.3:
When we were working on AEM 6.3, we were using 2 static templates where some components were allowed:

arturl43391132_0-1606829305275.png

And it was working good.

 

Now in 6.5:
According to repository restructure we moved  /etc/designs/default to /apps/settings/wcm/designs/default. 
As a result the pages created by these templates don't see this path in design mode - /apps/settings/wcm/designs/default. Every change is saved under /libs/settings/wcm/designs/default.
But if we return our templated under path - /etc/designs/default, everything works good.
So questions are: is it expected behaviour or something is wrong? Which path for static templates should be used: /apps/settings/wcm/designs/default or /etc/designs/default?

Thanks.

 

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Springboard
Level 7
KiranVedantam1992
Level 7

Likes

174 likes

Total Posts

183 posts

Correct Reply

55 solutions
Top badges earned
Springboard
Give Back 5
Ignite 1
Affirm 50
Validate 1
View profile

Avatar
Springboard
Level 7
KiranVedantam1992
Level 7

Likes

174 likes

Total Posts

183 posts

Correct Reply

55 solutions
Top badges earned
Springboard
Give Back 5
Ignite 1
Affirm 50
Validate 1
View profile
KiranVedantam1992
Level 7

01-12-2020

Hi @arturl43391132,

 

The static template designs are stored in "/etc/designs/<my-site>/jcr:content/<page-component-name>/<component-name>". Please check the property "cq:designPath" in your templates. It tells you everything.

 

Article: https://blogs.perficient.com/2017/07/24/static-or-editable-template-an-in-depth-comparison-and-guide...

 

Thanks,

Kiran Vedantam.

Answers (1)

Answers (1)

Avatar

Avatar
Give Back
Employee
Mariia_Lukianet
Employee

Likes

15 likes

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Give Back
Employee
Mariia_Lukianet
Employee

Likes

15 likes

Total Posts

11 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
Mariia_Lukianet
Employee

01-12-2020

Did you update cq:designPath property on your pages?
It should point to your real design location, e.g. /apps/settings/wcm/designs/default.