Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Adobe Campaign SOAP call

Avatar

Level 3

Hi All,

We are facing one issue while calling SOAP methods for our on-premise instance.

The methods in xtk:session (e.g. logon,GetUserInfo) are working fine and we are getting proper response back. However, we are getting "XTK-170019 Access denied" error whenever we call any OOTB (e.g. postEvent in xtk:workflow) or custom methods.

We are using admin credentials for this.

Has anyone faced any similar issue?

Thanks,

Subhajit

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 3

Hi David,

We have resolved the issue. The sessionTokenOnly value was set to false in the serverConf.

Thanks,

Subhajit

View solution in original post

0 Replies

Avatar

Level 2

Hi Subhajit,

Did you add the header (session token and security token) in your call. Since v6.1  you need to add them or enable the allowUserPassword in the security zones.

Thanks

David

Avatar

Level 3

Hi David,

We are using SOAP UI and passing the session token in the SOAP body. Below is the example of the post event call.

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:urn="urn:xtk:workflow">

  <soapenv:Header/>

  <soapenv:Body>

      <urn:PostEvent>

        <urn:sessiontoken>___80719D33-3B50-4696-AEE2-DEE3F8E70671</urn:sessiontoken>

        <urn:strWorkflowId>WKF240</urn:strWorkflowId>

        <urn:strActivity>signal</urn:strActivity>

        <urn:strTransition></urn:strTransition>

        <urn:elemParameters>

            <!--You may enter ANY elements at this point-->

        </urn:elemParameters>

        <urn:bComplete></urn:bComplete>

      </urn:PostEvent>

  </soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>

Thanks,

Subhajit

Avatar

Level 3

Hi David,

We are using SOAP UI and passing the session token in the SOAP body. Below is the example of the post event call.

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:urn="urn:xtk:workflow">

  <soapenv:Header/>

  <soapenv:Body>

      <urn:PostEvent>

        <urn:sessiontoken>___80719D33-3B50-4696-AEE2-DEE3F8E70671</urn:sessiontoken>

        <urn:strWorkflowId>WKF240</urn:strWorkflowId>

        <urn:strActivity>signal</urn:strActivity>

        <urn:strTransition></urn:strTransition>

        <urn:elemParameters>

            <!--You may enter ANY elements at this point-->

        </urn:elemParameters>

        <urn:bComplete></urn:bComplete>

      </urn:PostEvent>

  </soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>

Thanks,

Subhajit

Avatar

Correct answer by
Level 3

Hi David,

We have resolved the issue. The sessionTokenOnly value was set to false in the serverConf.

Thanks,

Subhajit

Avatar

Level 2

Ok great

below are definition of option you can enable/disable in the security zones.

  • allowDebug: enables a webApp to be executed in "debug" mode
  • allowEmptyPassword: authorizes a connection to an instance without a password
  • allowHTTP: a session can be created without using the HTTPS protocol
  • allowUserPassword: the session token can have the following form: "<login>/<password>
  • sessionTokenOnly: the security token is not required in the connection URL
  • showErrors: errors on the server side are forwarded and displayed

Thanks

David