Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

Could not find the record specified with data_record option

dseze
Level 1
Level 1

Hi, we've got the same error in a couple of templates, but have no idea what can be the cause or solution. Does anyone know where I should look when I got "Could not find the record specified with data_record option" as message?

Thanks in advance!

3 Replies
_Bruce_Robertson
Level 10
Level 10

Hi,

Just a guess, but if you go into the XML Source view and locate "<record>", do you find something, it should be under common/data elements.

If you do try deleting the element. (take a copy of your template first)

Bruce

dseze
Level 1
Level 1

Unfortunately the common / data elements sections does not contain record . It looks like this:

<common>

         <data>

            <xsl>

               <uri/>

            </xsl>

            <outputXSL>

               <uri/>

            </outputXSL>

         </data>

      </common>

Greetings,

Raf

_Bruce_Robertson
Level 10
Level 10

Hi Raf,

That is what it normally is.  I thought it might be related to a multi-record form, like in this blog http://blogs.adobe.com/formfeed/2009/09/working_with_multiple_data_rec.html.

That blog does not really go into it, but if your "record" is not the directly under the <xfa:data> element then you need a <record> element under config/data to say what the node is, something like <record>Worker</record>.

You error message sounded familiar but I have not been able to reproduce it, but then I've moved on a couple of versions of Designer.

Is it possible for you to share your form and seed data?

Regards

Bruce