Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

WKND Tutorial - Missing added component in developer mode

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
marks16411289
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
marks16411289
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

10 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
marks16411289
Level 1

23-03-2021

Trying out AEM 6.5. I'm following the WKND tutorial and after adding the HelloWorld component, It doesn't appear on the side panel in Developer Mode.  

Screen Shot 2021-03-23 at 3.07.50 PM.png


But If I try to go to CRXDE-Lite I can see the added components under the Components Basic directory. Does anyone know why this happens? Can it be fixed to work the same as what happens in the tutorial?

Screen Shot 2021-03-23 at 3.03.55 PM.png

 

View Entire Topic

Avatar

Avatar
Give Back 100
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

551 likes

Total Posts

663 posts

Correct Reply

191 solutions
Top badges earned
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
Establish
View profile

Avatar
Give Back 100
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

551 likes

Total Posts

663 posts

Correct Reply

191 solutions
Top badges earned
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
Establish
View profile
asutosh_jena
Level 10

23-03-2021

Hi @marks16411289 

Please check if your helloworld component has "cq:editConfig" node present. If it's not available the component will not be visible in edit mode.
Please add it and you should be able to see it in developer mode.

asutosh_jena_0-1616491562437.png

 


Hope this helps!
Thanks!