Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

WKND tutorial: CreateProcess error=193, %1 is not a valid Win32 application

Avatar

Level 3

I've been trying to set up the AEM WKND Tutorial.  When I run mvn -PautoInstallSinglePackage clean install I get the following error:
[ERROR] Failed to execute goal com.github.eirslett:frontend-maven-plugin:1.7.6:npm (npm install) on project aem-guides-wknd.ui.frontend: Failed to run task: 'npm install' failed. java.io.IOException: Cannot run program "C:\Users\conta\git-repos\aem-guides-wknd\ui.frontend\node\node.exe" (in directory "C:\Users\conta\git-repos\aem-guides-wknd\ui.frontend"): CreateProcess error=193, %1 is not a valid Win32 application -> [Help 1]

 

Has anyone else run into this issue?

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

This is something to do with your local install of Node JS. 

 

Is this actually where you installed Node JS? 

C:\Users\conta\git-repos\aem-guides-wknd\ui.frontend\node\node.exe

 

What version of NodeJS are you running? The Wknd site needs v10+ 

https://github.com/adobe/aem-guides-wknd/tree/master/ui.frontend

https://nodejs.org/en/

 

View solution in original post

4 Replies

Avatar

Correct answer by
Employee

This is something to do with your local install of Node JS. 

 

Is this actually where you installed Node JS? 

C:\Users\conta\git-repos\aem-guides-wknd\ui.frontend\node\node.exe

 

What version of NodeJS are you running? The Wknd site needs v10+ 

https://github.com/adobe/aem-guides-wknd/tree/master/ui.frontend

https://nodejs.org/en/

 

Avatar

Level 3
That is where the tutorial project installed node for the ui.frontend part. It is my understanding it installs a separate node version for this? My machine is running node v12.9.1.

Avatar

Level 3
I made another clone of the project (third time) and started over, which seems to have fixed it. Third times the charm. Thanks.