Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SAML SSO not working when Path is changed from "/" to "/content/.." (in AEM 6.1)

Avatar

Level 2

Hi,

I have successfully done the configure SAML sso using attached approach but when I try to change default path to "/content/.." its giving error "authentication failed" 

Please have a look the approach and error (In attached doc.) which we are getting. 

Thanks,

Shardendu

1 Reply

Avatar

Level 5
Level 5

Shardendu Jha wrote...

Hi,

I have successfully done the configure SAML sso using attached approach but when I try to change default path to "/content/.." its giving error "authentication failed" 

Please have a look the approach and error (In attached doc.) which we are getting. 

Thanks,

Shardendu

 

It should work,

i can see there is a difference in certificate alias, can you make sure the certificate alias that is configured are matching with the OSGI configuration.?

When it comes the SAML configuration "IDP URL" & "IDP Certificate Alias" are the key ones, also make sure you have the user permission that has /content access.

Avatar

Level 2

I know, alias name is different , actually I attached certificate again so this was changed;

The same configuration is working with default path so user permission issue should not be there.

Avatar

Level 3

The post back URL which you would've shared with your IDP needs to be /content/saml_login if you're setting the path property to /content.

When you configure this handler for the path /content, this handler is not invoked if your IDP is sending the response token back to <host:port>/saml_login