Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

org.osgi.framework.ServiceException: Service factory returned null.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
sai111
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
sai111
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
sai111
Level 2

24-09-2018

During aem 6.3 server restart Service factory started returning null all of a sudden and server is throwing  500 internal server error cannot open any of the cq consoles

FrameworkEvent ERROR (org.osgi.framework.ServiceException: Service factory returning null. (Component: com.day.cq.xss.impl.XSSProtectionServiceImpl (820)))

org.osgi.framework.ServiceException: Service factory returned null. (Component: com.day.cq.xss.impl.XSSProtectionServiceImpl (820))

at org.apache.felix.framework.ServiceRegistrationImpl.getFactoryUnchecked(ServiceRegistrationImpl.java:380)

at org.apache.felix.framework.ServiceRegistrationImpl.getService(ServiceRegistrationImpl.java:247)

at org.apache.felix.framework.ServiceRegistry.getService(ServiceRegistry.java:344)

at org.apache.felix.framework.Felix.getService(Felix.java:3700)

at org.apache.felix.framework.BundleContextImpl.getService(BundleContextImpl.java:470)

at org.apache.felix.scr.impl.manager.SingleRefPair.getServiceObject(SingleRefPair.java:72)

Can someone please help this suddenly started happening in all the aem environments

Replies

Avatar

Avatar
Validate 50
Level 6
cquser1
Level 6

Likes

75 likes

Total Posts

313 posts

Correct Reply

15 solutions
Top badges earned
Validate 50
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give Back 50
View profile

Avatar
Validate 50
Level 6
cquser1
Level 6

Likes

75 likes

Total Posts

313 posts

Correct Reply

15 solutions
Top badges earned
Validate 50
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give Back 50
View profile
cquser1
Level 6

25-09-2018

Hi,

Was this restart done after any code/hotfix deployments or after any upgrades?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
sai111
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
sai111
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
sai111
Level 2

25-09-2018

Hi upgrade happened during last December and not even code changes are made this time ...everything is working fine till last Sunday...yesterday morning when we opened cq instance  all of a sudden  siteadmin user admin damadmin consoles started showing up blank, since all bundles are up and no error shown up in logs restart is being asked thinking environment is unstable  and once restart is done this error started showing up in logs and 500 internal server error started showing up on login screen...and even Felix scr bundle is up to date updating the bundle even did not fix the issue

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

25-09-2018

I ahve asked some cust care ppl to look here. They may have seen this before.