Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

No "Drag Components here" in template edit

roberts80774429
Level 1
Level 1

Hi,

I have the quickstart jar for AEM 6.3 and I'm going through the WKND tutorial. I'm at part 2 and under the heading "Create our first page". When I create a template from the empty page template there are no "Drag components here", so I can't continue with the tutorial? It says to mark the root layout container (which I do not have) and edit its policies.

Have anyone else encountered this problem?

Screen Shot 2018-04-10 at 11.02.27.png

Regards,

/Robert

1 Accepted Solution
roberts80774429
Correct answer by
Level 1
Level 1

This was due to missing the patches to AEM 6.3. Installing SP2 fixed it.

View solution in original post

4 Replies
Ratna_Kumar
Community Advisor
Community Advisor

Hi Robert,

Have you followed the exact steps that described in the article.

I have done this before but I didn't faced this issue.

I will again look into it and get back to you with my findings!!

Thanks,

Ratna.

roberts80774429
Level 1
Level 1

Hi Ratna,

Yes I have done all the steps in the tutorial. I have also cloned the finished repository from github:

Releases · Adobe-Marketing-Cloud/aem-guides-wknd · GitHub

And I have the same problem with that.

Regards,

/Robert

roberts80774429
Correct answer by
Level 1
Level 1

This was due to missing the patches to AEM 6.3. Installing SP2 fixed it.

View solution in original post

sudeshak
Level 1
Level 1

@roberts80774429 I am facing same issue in 6.4 have got solution for this at that time?