Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Getting started with SPA Editor - Issue with Chapter 1

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
samr99530769
Level 2

03-11-2018

HI Team

Am trying to integrate AEM and React SPA editor based on the steps provided in the below

Adobe Experience Manager Help | Getting Started with the AEM SPA Editor - Chapter 1


Chapter 0 - Able to complete all primary development setup and able to see the desired result in AEM local

Chapter 1 - Have followed the same steps and deployed the code to AEM 6.4 local . When I tried to open the sample page am getting the error as below .

I have also tried with installing the package they have provided , but still the same issue.

react-app.js:1 Uncaught (in promise) SyntaxError: Unexpected token < in JSON at position 0

    at react-app.js:1

Am not able to complete this chapter because of this issue . Can anyone advise on this

Replies

Avatar

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,159 likes

Total Posts

6,255 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,159 likes

Total Posts

6,255 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile
kautuk_sahni
Community Manager

05-11-2018

dgordon86 Can you help this member?

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

05-11-2018

At the end of this - you will see packages for Chapter 1- please try installing them and see if you have same issue.

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
samr99530769
Level 2

11-11-2018

Hi Scott,

I have tried to do the same ,but still we are facing the same .

I guess the same issue is happening for couple of others too . Please see the below link for issue that i have created in GIT HUB

JSON exception on the pages - After completing Chapter 1 · Issue #19 · Adobe-Marketing-Cloud/aem-gui...

Avatar

Avatar
Validate 25
MVP
PuzanovsP
MVP

Likes

140 likes

Total Posts

543 posts

Correct Reply

165 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Contributor 2
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 25
MVP
PuzanovsP
MVP

Likes

140 likes

Total Posts

543 posts

Correct Reply

165 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Contributor 2
Ignite 10
View profile
PuzanovsP
MVP

12-11-2018

samr99530769​​ just turn off authentication completely on your author instance and keep on with the tutorial.

Regards,

Peter

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
samr99530769
Level 2

Likes

8 likes

Total Posts

46 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
samr99530769
Level 2

12-11-2018

Hi PuzanovsP Sure i will turn off authentication. Can you please let me know if it is bug that needed fix on the tutorial been shared or the problem with SPA Editor shipped with 6.4 .

Avatar

Avatar
Validate 25
MVP
PuzanovsP
MVP

Likes

140 likes

Total Posts

543 posts

Correct Reply

165 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Contributor 2
Ignite 10
View profile

Avatar
Validate 25
MVP
PuzanovsP
MVP

Likes

140 likes

Total Posts

543 posts

Correct Reply

165 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Contributor 2
Ignite 10
View profile
PuzanovsP
MVP

12-11-2018

Dear Sir or Madam,

Would expect a hotfix in next release hopefully. No, I'm not aware of any issue. May be DayCare has account of it.

Regards,

Peter

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

12-11-2018

Danial and I were talking today about this. Neither one can reproduce this. Can you try on a fresh 6.4 instance and install the packages and see if you get this on a fresh instance.

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

12-11-2018

I am also going through this again to ensure i do not encounter this issue. I will post back.

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

12-11-2018

I went through section 1 and got this result...

SP1.png

In your AEM instance - did you install AEM 6.2 SP2?