Expand my Community achievements bar.

Learn about Edge Delivery Services in upcoming GEM session
SOLVED

Email sent successfully but recipient not receiving any emails.

Avatar

Employee

Current state :

AMS AEM 6.5 latest

ACS Commons' latest version.

Issue : 

  • Unable to receive email when using emailservice.sendemail in my custom workflow process while logs shows that recipient email id and message: email sent successfully.
  • Same custom code base is sending emails via fakesmtp server on local.

SMTP Configured

  • Getting emails when sharing the link of an asset or sending email using process step  in Workflow (Send templated email) of ACS Commons
  • From address , recipient address , email template is basic and same as the one's used for send templated email process .

Screenshot 2023-05-31 at 3.53.16 PM.png

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Hi @digarg 

 

The problem could be at the email server/SMTP server side.

The email queue or try using Gmail/any other SMTP server for testing.Could be a firewall also.

 

Related issue posted here: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/acs-aem-commons-email-issu...

 

Hope it helps!

Thanks,
Kiran Vedantam.

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Hi @digarg 

 

The problem could be at the email server/SMTP server side.

The email queue or try using Gmail/any other SMTP server for testing.Could be a firewall also.

 

Related issue posted here: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/acs-aem-commons-email-issu...

 

Hope it helps!

Thanks,
Kiran Vedantam.