Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Default CUG for page template

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
KAKTyC
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
KAKTyC
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
KAKTyC
Level 1

17-12-2020

Hi all,

 

I currently migrating from old CUG to new and stumbled with the following problem:
in the previous version, we could add property cq:cugPrincipals to the page template, and all pages created with this template will have this CUG by default. But in the new version, we have to use rep:CugPolicy node with rep:principalNames properties for this. I create this node under the page template and create a page with this template but it does not appear in the page structure and the page doesn`t have configured CUG by default. Does it even possible with the new CUG approach? Maybe I miss something?

 

Thanks

CUG migration Templates
View Entire Topic

Avatar

Avatar
Validate 1
MVP
shelly-goel
MVP

Likes

158 likes

Total Posts

303 posts

Correct Reply

83 solutions
Top badges earned
Validate 1
Shape 1
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Validate 1
MVP
shelly-goel
MVP

Likes

158 likes

Total Posts

303 posts

Correct Reply

83 solutions
Top badges earned
Validate 1
Shape 1
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
shelly-goel
MVP

19-12-2020

@KAKTyC 

I think you need to create a node rep:cugPolicy (same jcr:primaryType and a property with rep:principalNames) and the parent node should have jcr:mixinTypes property, if you're using static templates.

In case you've added cug through Initial Page Properties in the editable template and it doesn't show up in the content/ page, a possible reason could be that rep:cugPolicy node is getting created directly under the 'initial' node and not under 'root' node and the page is created, it only copies the nodes under 'root' node and leave other nodes. If this is the case, you may want to check with Adobe support.