Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

CQ5 DAM upload failure

Rajesh_Pandian
Level 2
Level 2

I am trying to upload assets to CQ5 DAM using the dam admin screen. I am able to successfully upload files with sizes up to 5 MB. I am getting an error message "failed to upload the following file : <FILENAME>" while uploading files with sizes greater than 5 MB. This happens in both HTML5 supporting browsers (FF) and non-HTML5 browsers (IE).

When I checked the POST request in the firebug console, I got an error message asking me to check the error logs in the server (see attached : Error_Console.jpg). But when I searched the error logs, I couldn't find anything related to the failed uploads.

I searched over the internet but couldn't find any solution for this issue. Please let me know if anyone has faced the same issue and resolved it. Below is what I got when I checked the recent requests in OSGI console,

      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{Request Processing}
      0 (2014-02-17 02:02:29) COMMENT timer_end format is {<elapsed msec>,<timer name>} <optional message>
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Method=POST, PathInfo=/content/dam/test.createasset.html
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{ResourceResolution}
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{0,ResourceResolution} URI=/content/dam/test.createasset.html resolves to Resource=JcrNodeResource, type=nt:folder, superType=null, path=/content/dam/test
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Resource Path Info: SlingRequestPathInfo: path='/content/dam/test', selectorString='createasset', extension='html', suffix='null'
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{ServletResolution}
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{resolveServlet(JcrNodeResource, type=nt:folder, superType=null, path=/content/dam/test)}
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{0,resolveServlet(JcrNodeResource, type=nt:folder, superType=null, path=/content/dam/test)} Using servlet com.day.cq.dam.core.impl.servlet.CreateAssetServlet
      0 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{0,ServletResolution} URI=/content/dam/test.createasset.html handled by Servlet=com.day.cq.dam.core.impl.servlet.CreateAssetServlet
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Applying Requestfilters
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: org.apache.sling.bgservlets.impl.BackgroundServletStarterFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: org.apache.sling.rewriter.impl.RewriterFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.core.impl.WCMRequestFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: org.apache.sling.i18n.impl.I18NFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.theme.impl.ThemeResolverFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.foundation.forms.impl.FormsHandlingServlet
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: org.apache.sling.engine.impl.debug.RequestProgressTrackerLogFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.aio.aiofilter.AioImageFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.bc.ImageFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.mobile.core.impl.redirect.RedirectFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG RedirectFilter did not redirect (method does not match)
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.core.impl.warp.TimeWarpFilter
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Applying Componentfilters
      0 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.core.impl.WCMComponentFilter
      1 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: com.day.cq.wcm.core.impl.WCMDebugFilter
      1 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{com.day.cq.dam.core.impl.servlet.CreateAssetServlet#0}
      1 (2014-02-17 02:02:29) LOG Applying Error filters
      1 (2014-02-17 02:02:29) LOG Calling filter: org.apache.sling.rewriter.impl.RewriterFilter
      1 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_START{handleError:status=400}
      2 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{1,handleError:status=400} Using handler /libs/sling/servlet/errorhandler/default.jsp
      3 (2014-02-17 02:02:29) LOG Found processor for post processing ProcessorConfiguration: {contentTypes=[text/html],order=-1, active=true, valid=true, processErrorResponse=true, pipeline=(generator=Config(type=htmlparser, config={}), transformers=(Config(type=linkchecker, config={}), Config(type=mobile, config=org.apache.sling.jcr.resource.JcrPropertyMap@1df6f3d2), Config(type=mobiledebug, config=org.apache.sling.jcr.resource.JcrPropertyMap@40016f5c), Config(type=contentsync, config=org.apache.sling.jcr.resource.JcrPropertyMap@1e3621d8), serializer=Config(type=htmlwriter, config={}))}
      4 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{3,handleError:status=400} Error handler finished
      4 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{3,com.day.cq.dam.core.impl.servlet.CreateAssetServlet#0}
      4 (2014-02-17 02:02:29) TIMER_END{4,Request Processing} Request Processing

3 Replies
Sham_HC
Level 10
Level 10

Attachment Error_Console.jpg is missing. Have you overlaid cq components Or customized any loggers?

Rajesh_Pandian
Level 2
Level 2

Thanks for the reply.

Sorry, I attached the screenshot while posting but no idea how it got missed. Below is what I got as the response for the successful POST request,

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, webuser@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log.

I haven't overlaid any CQ components as of now, I am just using the CQ DAM admin screen to upload files, but files with larger sizes seems to fail without any reason.

I haven't made any changes to the logs. Also I am able to get the entry for the successfully uploaded files in the logs but i couldn't find any trace of the failed uploads.

Please guide me to debug this issue.

Niveshchandra
Level 2
Level 2

Hi Rajesh,

am also facing same issue in AEM-6.4.8. Is this issue got resolved?

if yes please let me know how it is resolved. so, that will be helpful for me.

 

Thanks in advance.