Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

AEM WKND Tutorial Setup Errors

geoffg59889438
Level 2
Level 2

Hi, hope someone can help me out with this.

I'm currently following along with the WKND tutorial, at the project setup stage.

Getting Started with AEM Sites Part 1 - Project Setup

On step 4 "Build Your Project" I typed in the following commands:

$ cd aem-guides-wknd

$ mvn -PautoInstallPackage clean install

But I get the following errors:

[INFO] Reactor Summary:

[INFO]

[INFO] WKND Sites Project - Reactor Project 0.0.1-SNAPSHOT  SUCCESS [  0.102 s]

[INFO] WKND Sites Project Bundle .......................... FAILURE [  0.320 s]

[INFO] WKND Sites Project Content Package 0.0.1-SNAPSHOT .. SKIPPED

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] BUILD FAILURE

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Total time: 1.250 s

[INFO] Finished at: 2018-03-23T11:36:57-04:00

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[ERROR] Failed to execute goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr (generate-scr-descriptor) on project wknd-sites-guide.core: Execution generate-scr-descriptor of goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr failed: org.apache.felix.scrplugin.annotations.AnnotationProcessor is not an ImageIO SPI class -> [Help 1]

[ERROR]

[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.

[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.

[ERROR]

[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:

[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/PluginExecutionException

[ERROR]

[ERROR] After correcting the problems, you can resume the build with the command

[ERROR]   mvn <goals> -rf :wknd-sites-guide.core

1 Accepted Solution
smacdonald2008
Correct answer by
Level 10
Level 10

I am testing the Lazybone one that i referenced.

I followed doc and imported it into Eclipse - NEON.

App33.png

then following the docs - i build project

App34.png

App35.png

It was successfully built...

App36.png

But before Maven will build projects using the Eclipse IDE - make sure you can build project using the Command line as described in the article i referenced in the previous reply.

View solution in original post

15 Replies
smacdonald2008
Level 10
Level 10

Try mvn -PautoInstallPackage install

Also -- see if you can deploy this similar project -- Creating an Adobe Experience Manager project using Lazybones

shajiahmed
Level 3
Level 3
I see the same problem when moving code from java 8 to 11 in AEM 6.5
Ratna_Kumar
Community Advisor
Community Advisor

Hi,

Can you try building this command - mvn -PautoInstallPackage install ...

I do not see any setup errors for WKND sites. It works absolutely fine for me.

Thanks,

Ratna Kumar.

geoffg59889438
Level 2
Level 2

Hi,

I am still getting the same errors with that command:

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Reactor Build Order:

[INFO]

[INFO] WKND Sites Project - Reactor Project                               [pom]

[INFO] WKND Sites Project Bundle                                       [bundle]

[INFO] WKND Sites Project Content Package                     [content-package]

[INFO]

[INFO] ---------------< com.adobe.aem.guides:wknd-sites-guide >----------------

[INFO] Building WKND Sites Project - Reactor Project 0.0.1-SNAPSHOT       [1/3]

[INFO] --------------------------------[ pom ]---------------------------------

[INFO]

[INFO] --- maven-install-plugin:2.5.2:install (default-install) @ wknd-sites-guide ---

[INFO] Installing /Users/geoff.gunn/aem-guides-wknd/pom.xml to /Users/geoff.gunn/.m2/repository/com/adobe/aem/guides/wknd-sites-guide/0.0.1-SNAPSHOT/wknd-sites-guide-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[INFO]

[INFO] -------------< com.adobe.aem.guides:wknd-sites-guide.core >-------------

[INFO] Building WKND Sites Project Bundle 0.0.1-SNAPSHOT                  [2/3]

[INFO] -------------------------------[ bundle ]-------------------------------

[INFO]

[INFO] --- maven-resources-plugin:2.6:resources (default-resources) @ wknd-sites-guide.core ---

[INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

[INFO] skip non existing resourceDirectory /Users/geoff.gunn/aem-guides-wknd/core/src/main/resources

[INFO]

[INFO] --- maven-compiler-plugin:3.1:compile (default-compile) @ wknd-sites-guide.core ---

[INFO] Nothing to compile - all classes are up to date

[INFO]

[INFO] --- maven-scr-plugin:1.20.0:scr (generate-scr-descriptor) @ wknd-sites-guide.core ---

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Reactor Summary:

[INFO]

[INFO] WKND Sites Project - Reactor Project 0.0.1-SNAPSHOT  SUCCESS [  0.082 s]

[INFO] WKND Sites Project Bundle .......................... FAILURE [  0.309 s]

[INFO] WKND Sites Project Content Package 0.0.1-SNAPSHOT .. SKIPPED

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] BUILD FAILURE

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Total time: 1.223 s

[INFO] Finished at: 2018-03-23T15:15:36-04:00

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[ERROR] Failed to execute goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr (generate-scr-descriptor) on project wknd-sites-guide.core: Execution generate-scr-descriptor of goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr failed: org.apache.felix.scrplugin.annotations.AnnotationProcessor is not an ImageIO SPI class -> [Help 1]

[ERROR]

[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.

[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.

[ERROR]

[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:

[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/PluginExecutionException

[ERROR]

[ERROR] After correcting the problems, you can resume the build with the command

[ERROR]   mvn <goals> -rf :wknd-sites-guide.core

geoffg59889438
Level 2
Level 2

I followed that guide and received the the following error:

[INFO] Reactor Summary:

[INFO]

[INFO] My AEM Project - Reactor Project ................... SUCCESS [  0.085 s]

[INFO] My AEM Project Bundle .............................. FAILURE [  0.310 s]

[INFO] My AEM Project Content Package ..................... SKIPPED

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] BUILD FAILURE

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Total time: 1.359 s

[INFO] Finished at: 2018-03-23T16:05:49-04:00

[INFO] Final Memory: 13M/57M

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[ERROR] Failed to execute goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr (generate-scr-descriptor) on project example-project.core: Execution generate-scr-descriptor of goal org.apache.felix:maven-scr-plugin:1.20.0:scr failed: org.apache.felix.scrplugin.annotations.AnnotationProcessor is not an ImageIO SPI class -> [Help 1]

[ERROR]

[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.

[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.

[ERROR]

[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:

[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/PluginExecutionException

[ERROR]

[ERROR] After correcting the problems, you can resume the build with the command

[ERROR]   mvn <goals> -rf :example-project.core

smacdonald2008
Level 10
Level 10

It looks like you have not properly setup your Maven - can you compile some of the basic articles - like this one: Scott's Digital Community: Creating an Adobe Experience Manager 6.3 Project using Adobe Maven Archet...

smacdonald2008
Correct answer by
Level 10
Level 10

I am testing the Lazybone one that i referenced.

I followed doc and imported it into Eclipse - NEON.

App33.png

then following the docs - i build project

App34.png

App35.png

It was successfully built...

App36.png

But before Maven will build projects using the Eclipse IDE - make sure you can build project using the Command line as described in the article i referenced in the previous reply.

View solution in original post

geoffg59889438
Level 2
Level 2

Thank you for your guidance. I'm still running into errors but will ensure I've covered everything on my end. Much appreciated.

smacdonald2008
Level 10
Level 10

Please try building the Maven 11 Archetype project using Maven and the command line. Let us know where you are successful. I suspect the issue is with your DEV setup.

geoffg59889438
Level 2
Level 2

I followed the building Maven 11 Archetype project article you posted, but I'm still getting build errors. However, it appears that Maven is set up alright on my end:

Apache Maven 3.5.3 (3383c37e1f9e9b3bc3df5050c29c8aff9f295297; 2018-02-24T14:49:05-05:00)

Maven home: /Users/myName/apache-maven-3.5.3

Java version: 10, vendor: Oracle Corporation

Java home: /Library/Java/JavaVirtualMachines/jdk-10.jdk/Contents/Home

Default locale: en_CA, platform encoding: UTF-8

OS name: "mac os x", version: "10.11.6", arch: "x86_64", family: "mac"

geoffg59889438
Level 2
Level 2

I made some great progress! I was able to deploy successfully (following this guide: Creating an Adobe Experience Manager project using Lazybones ). However, I am unable to get to the stage where I create an editable template. I've attached a couple screenshots.

Screen Shot 2018-03-24 at 4.26.17 PM.png

Unable to pick template type.

Screen Shot 2018-03-24 at 4.26.27 PM.png

Children do indeed exist.

Screen Shot 2018-03-24 at 4.52.59 PM.png

smacdonald2008
Level 10
Level 10

To create an editable template when following this article - install the package shown in the article --

PIC88.png

geoffg59889438
Level 2
Level 2

That helped - thank you.

But now on the "Add Structural Components to the Page" stage - there is no prompt after clicking the policy icon. The screen flashes, but no prompt appears.