Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

[AEM Gems Webinar] Accelerating Experience Manager as a Cloud Service development with Rapid Development Environments
SOLVED

AEM 6.1: Back-end Developer Workshop: The "company" project won't deploy to the server

Avatar

Level 3

When I follow the video "Installing and configuring Eclipse", my output at the end does not match what is shown in the video. The "company" project does not appear in the "apps" list.

After running into, and solving this problem, the project does not appear to deploy correctly. Is there anything I'm doing wrong? How can I get it to appear?

mvn --version output:

Apache Maven 3.3.9 (bb52d8502b132ec0a5a3f4c09453c07478323dc5; 2015-11-10T09:41:47-07:00)

Maven home: C:\Program Files\apache-maven-3.3.9-bin\apache-maven-3.3.9\bin\..

Java version: 1.8.0_101, vendor: Oracle Corporation

Java home: C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_101\jre

Default locale: en_US, platform encoding: Cp1252

OS name: "windows 10", version: "10.0", arch: "amd64", family: "dos"

This is the output after running "mvn clean install". It appears that everything was successful

c:\videoTraining\company\sampleproject>mvn clean install

[INFO] Scanning for projects...

[WARNING]

[WARNING] Some problems were encountered while building the effective model for com.adobe.training:company-core:bundle:0.0.1-SNAPSHOT

[WARNING] 'groupId' contains an expression but should be a constant. @ ${project.parent.groupId}:${module.prefix}-core:[unknown-version], C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\pom.xml, line 9, column 11

[WARNING] 'artifactId' contains an expression but should be a constant. @ ${project.parent.groupId}:${module.prefix}-core:[unknown-version], C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\pom.xml, line 10, column 14

[WARNING]

[WARNING] Some problems were encountered while building the effective model for com.adobe.training:company-ui:jar:0.0.1-SNAPSHOT

[WARNING] 'groupId' contains an expression but should be a constant. @ ${project.parent.groupId}:${module.prefix}-ui:[unknown-version], C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\pom.xml, line 9, column 11

[WARNING] 'artifactId' contains an expression but should be a constant. @ ${project.parent.groupId}:${module.prefix}-ui:[unknown-version], C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\pom.xml, line 10, column 14

[WARNING]

[WARNING] It is highly recommended to fix these problems because they threaten the stability of your build.

[WARNING]

[WARNING] For this reason, future Maven versions might no longer support building such malformed projects.

[WARNING]

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Reactor Build Order:

[INFO]

[INFO] Company Portal - Parent

[INFO] Company Portal - Core

[INFO] Company Portal - UI

[INFO]

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Building Company Portal - Parent 0.0.1-SNAPSHOT

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO]

[INFO] --- maven-clean-plugin:2.5:clean (default-clean) @ parent ---

[INFO]

[INFO] --- maven-enforcer-plugin:1.0-alpha-4:enforce (enforce-maven) @ parent ---

[INFO]

[INFO] --- maven-install-plugin:2.4:install (default-install) @ parent ---

[INFO] Installing c:\videoTraining\company\sampleproject\pom.xml to C:\Users\Grant\.m2\repository\com\adobe\training\parent\0.0.1-SNAPSHOT\parent-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[INFO]

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Building Company Portal - Core 0.0.1-SNAPSHOT

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO]

[INFO] --- maven-clean-plugin:2.5:clean (default-clean) @ company-core ---

[INFO] Deleting C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\target

[INFO]

[INFO] --- maven-enforcer-plugin:1.0-alpha-4:enforce (enforce-maven) @ company-core ---

[INFO]

[INFO] --- maven-resources-plugin:2.3:resources (default-resources) @ company-core ---

[INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

[INFO] Copying 0 resource

[INFO]

[INFO] --- maven-compiler-plugin:2.0.2:compile (default-compile) @ company-core ---

[INFO] Compiling 1 source file to C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\target\classes

[INFO]

[INFO] --- maven-scr-plugin:1.6.0:scr (generate-scr-scrdescriptor) @ company-core ---

[INFO]

[INFO] --- maven-resources-plugin:2.3:testResources (default-testResources) @ company-core ---

[INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

[INFO] skip non existing resourceDirectory C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\src\test\resources

[INFO]

[INFO] --- maven-compiler-plugin:2.0.2:testCompile (default-testCompile) @ company-core ---

[INFO] Nothing to compile - all classes are up to date

[INFO]

[INFO] --- maven-surefire-plugin:2.19.1:test (default-test) @ company-core ---

[INFO] No tests to run.

[INFO]

[INFO] --- maven-bundle-plugin:2.3.4:bundle (default-bundle) @ company-core ---

[WARNING] Embed-Dependency: clause "*;scope=compile|runtime" did not match any dependencies

[WARNING] Warning building bundle com.adobe.training:company-core:bundle:0.0.1-SNAPSHOT : Instructions in Export-Package that are never used: com\.adobe\.training\.utils\..*|com\.adobe\.training\.utils

Classpath: Jar:.,Jar:org.apache.felix.scr,Jar:org.apache.felix.scr.annotations,Jar:osgi_R4_core,Jar:osgi_R4_compendium,Jar:slf4j-api,Jar:cq-replication,Jar:com.day.jcr.vault,Jar:cq-wcm-api,Jar:cq-commons,Jar:commons-email,Jar:mail,Jar:activation,Jar:joda-time,Jar:org.apache.sling.jcr.resource,Jar:org.apache.sling.event,Jar:org.apache.sling.jcr.api,Jar:jackrabbit-api,Jar:junit,Jar:org.apache.sling.junit.core,Jar:org.apache.sling.commons.json,Jar:org.apache.sling.junit.remote,Jar:org.apache.sling.testing.tools,Jar:commons-exec,Jar:httpcore,Jar:httpclient,Jar:httpmime,Jar:org.apache.sling.junit.scriptable,Jar:cq-polling-importer,Jar:commons-httpclient,Jar:commons-logging,Jar:commons-codec,Jar:cq-workflow-api

[WARNING] Warning building bundle com.adobe.training:company-core:bundle:0.0.1-SNAPSHOT : Superfluous export-package instructions: [com.adobe.training.utils.*]

[INFO]

[INFO] --- maven-install-plugin:2.5.2:install (default-install) @ company-core ---

[INFO] Installing C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\target\company-core-0.0.1-SNAPSHOT.jar to C:\Users\Grant\.m2\repository\com\adobe\training\company-core\0.0.1-SNAPSHOT\company-core-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO] Installing C:\videoTraining\company\sampleproject\company-core\pom.xml to C:\Users\Grant\.m2\repository\com\adobe\training\company-core\0.0.1-SNAPSHOT\company-core-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[INFO]

[INFO] --- maven-bundle-plugin:2.3.4:install (default-install) @ company-core ---

[INFO] Installing com/adobe/training/company-core/0.0.1-SNAPSHOT/company-core-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO] Writing OBR metadata

[INFO]

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Building Company Portal - UI 0.0.1-SNAPSHOT

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO]

[INFO] --- maven-clean-plugin:2.5:clean (default-clean) @ company-ui ---

[INFO] Deleting C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\target

[INFO]

[INFO] --- maven-enforcer-plugin:1.0-alpha-4:enforce (enforce-maven) @ company-ui ---

[INFO]

[INFO] --- maven-resources-plugin:2.3:resources (default-resources) @ company-ui ---

[INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

[INFO] skip non existing resourceDirectory C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\src\main\resources

[INFO]

[INFO] --- maven-compiler-plugin:2.0.2:compile (default-compile) @ company-ui ---

[INFO] No sources to compile

[INFO]

[INFO] --- maven-resources-plugin:2.3:testResources (default-testResources) @ company-ui ---

[INFO] Using 'UTF-8' encoding to copy filtered resources.

[INFO] skip non existing resourceDirectory C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\src\test\resources

[INFO]

[INFO] --- maven-compiler-plugin:2.0.2:testCompile (default-testCompile) @ company-ui ---

[INFO] No sources to compile

[INFO]

[INFO] --- maven-surefire-plugin:2.12.4:test (default-test) @ company-ui ---

[INFO] No tests to run.

[INFO]

[INFO] --- maven-jar-plugin:2.4:jar (default-jar) @ company-ui ---

[WARNING] JAR will be empty - no content was marked for inclusion!

[INFO] Building jar: C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\target\company-ui-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO]

[INFO] --- maven-install-plugin:2.4:install (default-install) @ company-ui ---

[INFO] Installing C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\target\company-ui-0.0.1-SNAPSHOT.jar to C:\Users\Grant\.m2\repository\com\adobe\training\company-ui\0.0.1-SNAPSHOT\company-ui-0.0.1-SNAPSHOT.jar

[INFO] Installing C:\videoTraining\company\sampleproject\company-ui\pom.xml to C:\Users\Grant\.m2\repository\com\adobe\training\company-ui\0.0.1-SNAPSHOT\company-ui-0.0.1-SNAPSHOT.pom

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Reactor Summary:

[INFO]

[INFO] Company Portal - Parent ............................ SUCCESS [  0.846 s]

[INFO] Company Portal - Core .............................. SUCCESS [ 32.491 s]

[INFO] Company Portal - UI ................................ SUCCESS [  1.324 s]

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] BUILD SUCCESS

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

[INFO] Total time: 35.741 s

[INFO] Finished at: 2016-08-18T10:57:21-06:00

[INFO] Final Memory: 23M/234M

[INFO] ------------------------------------------------------------------------

This is my settings.xml file in my .m2 directory

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<settings xmlns="http://maven.apache.org/SETTINGS/1.0.0"

          xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"

          xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/SETTINGS/1.0.0 http://maven.apache.org/xsd/settings-1.0.0.xsd">

  <pluginGroups>

  </pluginGroups>

  <proxies>

  </proxies>

  <servers>

  </servers>

  <mirrors>

  </mirrors>

  <profiles>

    <profile>

      <id>adobe-public</id>

      <activation>

        <activeByDefault>true</activeByDefault>

      </activation>

        <repositories>

          <repository>

            <id>adobe</id>

            <name>Nexus Proxy Repository</name>

     <url>http://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/</url>

  <layout>default</layout>

   </repository>

     </repositories>

        <pluginRepositories>

   <pluginRepository>

     <id>adobe</id>

            <name>Nexus Proxy Repository</name>

            <url> https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/</url>

            <layout>default</layout>

          </pluginRepository>

        </pluginRepositories>

    </profile>

  </profiles>

<activeProfiles>

  <activeProfile>adobe-public</activeProfile>

</activeProfiles>

</settings>

I tried downgrading to maven 3.2 as per this thread, but that didn't help.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 1

After working through this it looks like maven-vault-plugin (in the company-ui pom.xml file) is looking for a version of jackrabbit-jcr-commons that doesn't actually exist called 2.0-alpha8.

It will work if you update the maven-vault-plugin to 0.0.10 in company-ui/pom.xml, then add jackrabbit-jcr-commons to the parent pom.xml file in the company root directory, something like this:

<dependency>

             <groupId>org.apache.jackrabbit</groupId>

             <artifactId>jackrabbit-jcr-commons</artifactId>

             <version>2.13.2</version>

             <scope>provided</scope>

</dependency>

Add jackrabbit-jcr-commons to company-core/pom.xml as a dependency as well.     

run:

$ mvn clean install

$ mvn clean install -P full

then it should be working.

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Level 1

After working through this it looks like maven-vault-plugin (in the company-ui pom.xml file) is looking for a version of jackrabbit-jcr-commons that doesn't actually exist called 2.0-alpha8.

It will work if you update the maven-vault-plugin to 0.0.10 in company-ui/pom.xml, then add jackrabbit-jcr-commons to the parent pom.xml file in the company root directory, something like this:

<dependency>

             <groupId>org.apache.jackrabbit</groupId>

             <artifactId>jackrabbit-jcr-commons</artifactId>

             <version>2.13.2</version>

             <scope>provided</scope>

</dependency>

Add jackrabbit-jcr-commons to company-core/pom.xml as a dependency as well.     

run:

$ mvn clean install

$ mvn clean install -P full

then it should be working.