Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Jsafe error during preview

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
yada_deloitte
Level 2

05-06-2017

Hi,

I get the following error message in AEM Forms CM interface when I hit on PREVIEW button. I activated the watermark option in the configuration and then I started getting this error message.

1223044_pastedImage_0.png

Replies

Avatar

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile
sharoon23
Employee

05-06-2017

Hi,

You have to perform boot delegation to load rsa jars which are needed by assembler service to add watermark in the PDF generated on CM letter render. You can follow [1] to do the same.

[1]: Error while starting AEM Quickstart after installing AEM Forms

Regards,

Sufyan

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
yada_deloitte
Level 2

06-06-2017

Hi,

Sorry, didn't update my question. I did found the above link and changed my sling properties file with the below two lines but then, I get the following error:

sling.bootdelegation.class.com.rsa.jsafe.provider.JsafeJCE=com.rsa.*

sling.bootdelegation.class.org.bouncycastle.jce.provider.BouncyCastleProvider=org.bouncycastle.*

Error:

1223684_pastedImage_0.pngsharoon23

Avatar

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile
sharoon23
Employee

06-06-2017

Hi,

Do you have a space anywhere in the installation path of your AEM installation? If yes, please remove it and then try, it should work.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
yada_deloitte
Level 2

07-06-2017

Sorry, but I didn't get it. I am running the quick start jar file.

Avatar

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile

Avatar
Boost 5
Employee
sharoon23
Employee

Likes

5 likes

Total Posts

43 posts

Correct Reply

10 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 5
Affirm 3
View profile
sharoon23
Employee

07-06-2017

Hi,

I meant that the path where you have installed quickstart like C:\cq\.. , does it contain a space in any of the folder names in the path? If yes, please remove it and restart the server.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
yada_deloitte
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
yada_deloitte
Level 2

08-06-2017

Gotcha. I checked the path. Everything looks correct but it didn't work. For some reason I renamed the folder and then it worked.