Translating content fragment issue.

Avatar

Avatar

fmagrin

Avatar

fmagrin

fmagrin

16-01-2019

Hi,

The issue that we're having is we are unable to add a content fragment that has around 8000 words to the translation project. Once the text is reduced, say 50 words, the content is added to the project and translation works.

I didn't find any character limitation on content fragment and translation.

AEM version - 6.4.3.0

Translation - Machine translation

Error log:

*ERROR* [xx.xx.xx.xx [1547645105879] POST /content/projects/xxxxxx/xxxxxc/jcr:content/dashboard/gadgets/translationjob HTTP/1.1] com.day.cq.dam.commons.util.DamLanguageUtil Could not create language copy for embedded assets. {}

java.lang.IllegalStateException: String is too long: 2325604755980986040

Can someone give me a hint if this is a config/component/translation issue ?

Replies

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

16-01-2019

I am checking internally to see if this is a known issue.

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

16-01-2019

Team replied:

Seems like a translation-related issue. Could we please request the community member to log an issue on Daycare so that we could review and work on the same.

Avatar

Avatar

fmagrin

Avatar

fmagrin

fmagrin

16-01-2019

Daycare ticket created. Thanks, will wait for the reply and post results here.

Avatar

Avatar

fmagrin

Avatar

fmagrin

fmagrin

04-02-2019

Update:

Adobe engineers have validated it to be a bug and they could reproduce it also on 6.5. They'll provide more info upon further analysis .

Avatar

Avatar

fmagrin

Avatar

fmagrin

fmagrin

27-02-2019

Update:

Adobe engineers are currently working on an integration of the fix (NPR-28722) in the next service pack of AEM 6.4 which will be 6.4.4.

The tests are in progress at the moment.

Avatar

Avatar

nafeeskhanp7683

Avatar

nafeeskhanp7683

nafeeskhanp7683

09-09-2019

I am facing this issue in 6.5.1. Is there any solution/fix to it which we can configure to mitigate the problem?

Avatar

Avatar

fmagrin

Avatar

fmagrin

fmagrin

10-09-2019

Strange, I beleive there was an update integrated in 6.4.4 to fix this.

I was sent a support fix package which I installed and content fragments worked as expected.

Here's a link to downlad this file, hope it helps.

https://transfernow.net/15aoj528917d