Error - starting Campaign Workflow using SOAP request

Avatar

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
ashishd31503570
Level 1

16-10-2018

Hi, I have a requirement wherein I have to start campaign workflow using SOAP request (extenally). I am doing it thru start method of 'workflowmethodssoap' WSDL. When I submit the request getting below error.

<faultcode>SOAP-ENV:Server</faultcode>

         <faultstring xsi:type="xsd:string">SOP-330011 Error while executing the method 'Start' of service 'xtk:workflow'.</faultstring>

   

Can anyone provide some pointers to resolve this error or comment what would be the best way to achieve this functionality. Thanks in advance.

Ash

Replies

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
cjpicc11
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
cjpicc11
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
cjpicc11
Level 1

16-10-2018

Hi Ash,

Can you share the payload you are sending to call the workflow?  Also, can you share the internal name of the workflow you're calling?  Lastly, did you call the logon operation (in sessionMethodSoap method) and are you using that session token as part of your workflow call?

Avatar

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
ashishd31503570
Level 1

16-10-2018

thanks cjpicc1 for reply.

PFB the payload.

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:urn="urn:xtk:workflow">

   <soapenv:Header/>

   <soapenv:Body>

      <urn:Start>

         <urn:sessiontoken>id/password</urn:sessiontoken>

         <urn:strWorkflowId>1171720</urn:strWorkflowId>

      </urn:Start>

   </soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>

as you can see 1171720 is the WF ID and internal name is just a 'Test Workflow'.

And I am providing ID/PWD in a request and it is getting connected successfully. Below is the full response (has error)

<SOAP-ENV:Envelope xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

   <SOAP-ENV:Body>

      <SOAP-ENV:Fault>

         <faultcode>SOAP-ENV:Server</faultcode>

         <faultstring xsi:type="xsd:string">SOP-330011 Error while executing the method 'Start' of service 'xtk:workflow'.</faultstring>

      </SOAP-ENV:Fault>

   </SOAP-ENV:Body>

</SOAP-ENV:Envelope>

Further help on this would be a great help. Does this has anything to do with any configurations?

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
cjpicc11
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
cjpicc11
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
cjpicc11
Level 1

17-10-2018

Hi Ashish,

I think there is an issue with your payload.

You should not be passing in userid/password in the sessiontoken element, this should be a long string hashed token that is generated by running the logon operation in the sessionMethodSoap.

Here is an example logon operation payload.

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

<soap:Header xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

</soap:Header>

<soapenv:Body xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

<urn:Logon xmlns:urn="urn:xtk:session">

    <urn:sessiontoken></urn:sessiontoken>

    <urn:strLogin>your_user_name_here</urn:strLogin>

    <urn:strPassword>your_password_here</urn:strPassword>

    <urn:elemParameters>

        <!--You may enter ANY elements at this point-->

        <AnyElement/>

    </urn:elemParameters>

</urn:Logon>

</soapenv:Body>

</soapenv:Envelope>

After running the logon operation you will get a session token response that you need to use in your workflow.  The response will include this session token in the pstrSessionToken element.

Hope that helps.

Avatar

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
ashishd31503570
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
ashishd31503570
Level 1

17-10-2018

I got this issue resolved. I was using MC ID/PWD which is something workflow does not expect. I used my own ID/Password (administrator) and it worked. Thanks for all your help.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
kaushal13
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

10 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
kaushal13
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

10 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Boost 1
View profile
kaushal13
Level 2

02-02-2019

can you paste the payload example finally helped to trigger the workflow.

thanks,

Kaushal