Expand my Community achievements bar.

Registration for the AEM Guides Expert Session on “Native PDF Publishing - Learning by Example (part 1)” is open.
SOLVED

'Failed to download asset' error message using Guides 4.01 and FrameMaker 16.04

Avatar

Level 2

I'm suddenly receiving an error message when trying to open a topic or ditamap via FrameMaker 16.04 connecting to AEM 4.01 via the connection manager. Connection to AEM is successful, but opening of topic/ditamap is not. I can connect to another AEM server instance and topics/ditamaps open without fail. I'm not sure if this is a FM issue or an AEM issue; posting here in hopes someone else has seen it. I've tried rebooting, restarting FM, resetting the AEM connection in FM via the conneciton manager. All fail.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

To fix this ,

  • Open FrameMaker
  • Go to Edit->Preferences ->CMS->Adobe Experience Manager
  • Make sure "Use UUID based referencing " checkbox is checked if you are using UUID based AEM Guides and unchecked if you are using Non-UUID based AEM Guides.
    punagpal_0-1681189881823.png

     

    Let me know how it goes for you
2 Replies

Avatar

Correct answer by
Employee

To fix this ,

  • Open FrameMaker
  • Go to Edit->Preferences ->CMS->Adobe Experience Manager
  • Make sure "Use UUID based referencing " checkbox is checked if you are using UUID based AEM Guides and unchecked if you are using Non-UUID based AEM Guides.
    punagpal_0-1681189881823.png

     

    Let me know how it goes for you