Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Dynamic rows in a table issue - also relates to having elements with the same element name

Avatar

Level 2

In my adaptive form I have a table with dynamic rows. (AEM Forms 6.2 SP1)

Each row has two text fields, I want to bind the field to my XDP. But when I do so and submit I only get one value:

                <SupplierDetails>
                  <SupplierName>fdsg</SupplierName>
                </SupplierDetails>

I expect the following:

                <SupplierDetails>
                  <SupplierName>fdsg</SupplierName>
                </SupplierDetails>
                <SupplierDetails>
                  <SupplierName>xv</SupplierName>
                </SupplierDetails>
                <SupplierDetails>
                  <SupplierName>sg</SupplierName>
                </SupplierDetails>

Has anyone else encountered this issue?

Any help on this would be great.

Thanks!

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 2

I have figured out this issue and so for anyone else with the same issue.

In Designer for your XDP make sure you have a subform as the entry for the table row, and make this subform "Repeat Subform for Each Data Item" I found the subform could not be within another subform for this option to be visible.

So after this you can assign the row to the subform and the elements to the elements within the subform and hopefully it'll work.

View solution in original post

0 Replies

Avatar

Correct answer by
Level 2

I have figured out this issue and so for anyone else with the same issue.

In Designer for your XDP make sure you have a subform as the entry for the table row, and make this subform "Repeat Subform for Each Data Item" I found the subform could not be within another subform for this option to be visible.

So after this you can assign the row to the subform and the elements to the elements within the subform and hopefully it'll work.