Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Adaptive form with XDP problem

Ruytero-HzmPcE
Level 4
Level 4

Hi

A colleague and I are facing a problem when we try to create or open an adaptive form with an XDP attached as datamodel.

Every time we receive the following error(s)

 

Running system is: 

AEM Forms 6.1 FP 2 on OSX

28.01.2016 12:58:01.952 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281941] GET /etc/clientlibs/granite/utils.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/utils
28.01.2016 12:58:01.954 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281941] GET /etc/clientlibs/granite/utils.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/utils.js
28.01.2016 12:58:01.969 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281943] GET /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/jquery/granite
28.01.2016 12:58:01.970 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281943] GET /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js
28.01.2016 12:58:02.009 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281995] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building CSS library: /etc/clientlibs/granite/jquery-ui
28.01.2016 12:58:02.011 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281995] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css
28.01.2016 12:58:02.083 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282069] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/jquery-ui
28.01.2016 12:58:02.092 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282069] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js
28.01.2016 12:58:02.670 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 1
28.01.2016 12:58:02.671 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:02.728 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31302F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:02.777 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 2
28.01.2016 12:58:02.954 *WARN* [ProcessResource@3017e8c0(name=XMLForm.exe,pid=0) Error Reader] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Process ProcessResource@3017e8c0(name=XMLForm.exe,pid=0) terminated abnormally with error code 133
28.01.2016 12:58:02.956 *INFO* [POADestructor] jacorb.poa POA BR-10 destroyed
28.01.2016 12:58:02.956 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 3
28.01.2016 12:58:02.957 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:03.018 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31312F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:03.079 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 4
28.01.2016 12:58:03.107 *WARN* [ProcessResource@3286a25(name=XMLForm.exe,pid=0) Error Reader] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Process ProcessResource@3286a25(name=XMLForm.exe,pid=0) terminated abnormally with error code 133
28.01.2016 12:58:03.109 *INFO* [POADestructor] jacorb.poa POA BR-11 destroyed
28.01.2016 12:58:03.110 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 5
28.01.2016 12:58:03.111 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:03.168 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31322F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:03.233 *ERROR* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.forms.aem.impl.XFANativeServiceImpl Exception:
java.lang.IllegalStateException: Connection to failed service.
    at com.adobe.service.ResourcePooler.allocateResource(ResourcePooler.java:100)
    at com.adobe.service.ConnectionFactoryManagerPeer.getConnectionResourceFromPool(ConnectionFactoryManagerPeer.java:76)
    at com.adobe.service.ConnectionFactoryManagerPeerImpl.getConnection(ConnectionFactoryManagerPeerImpl.java:155)
 


28.01.2016 12:58:03.235 *ERROR* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.day.cq.wcm.core.impl.WCMDebugFilter Error during include of SlingRequestPathInfo: path='/content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer', selectorString='null', extension='xfajson', suffix='null'
org.apache.sling.api.scripting.ScriptEvaluationException: javax.servlet.ServletException: com.adobe.forms.service.LCFormsServiceException
    at org.apache.sling.scripting.core.impl.DefaultSlingScript.call(DefaultSlingScript.java:388)
    at org.apache.sling.scripting.core.impl.DefaultSlingScript.eval(DefaultSlingScript.java:171)

 

Thanks in advance

Regards

1 Accepted Solution
Rob_Freeman
Correct answer by
Employee
Employee

I'm aware that this is an old thread, but I have just had this problem with a 6.2 install on CentOS 7 64bit in Docker.   I found when executing the /bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe at the command line, that I was missing some 32 bit libraries, and also that libraries in the /crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/ were not being found.

The solution was to execute the XMLForm.exe, get an error, cure, and repeat until I had no more missing library errors.  This resulted in the following cure :

yum install glibc.i686

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomnithread.so.3 /lib/libomnithread.so.3

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniORB4.so.1 /lib/libomniORB4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniDynamic4.so.1 /lib/libomniDynamic4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libstdc++.so.6 /lib/libstdc++.so.6

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libgcc_s.so.1 /lib/libgcc_s.so.1

yum install libX11.i686

View solution in original post

3 Replies
TundraSteve
Level 8
Level 8

1) Make sure to clear your browser cache

2) I assume you've installed the AEM Forms Addon

3) Make sure all the AEM bundles have started

Ruytero-HzmPcE
Level 4
Level 4

1) cleared browser cache several times same error. Also used different browser, same error

2) Yes, installed AEM Forms addon for OSX: adobe-aemfd-osx-pkg-2.4.6.zip

3) All except a couple are Active. I made a screenshot 

Rob_Freeman
Correct answer by
Employee
Employee

I'm aware that this is an old thread, but I have just had this problem with a 6.2 install on CentOS 7 64bit in Docker.   I found when executing the /bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe at the command line, that I was missing some 32 bit libraries, and also that libraries in the /crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/ were not being found.

The solution was to execute the XMLForm.exe, get an error, cure, and repeat until I had no more missing library errors.  This resulted in the following cure :

yum install glibc.i686

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomnithread.so.3 /lib/libomnithread.so.3

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniORB4.so.1 /lib/libomniORB4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniDynamic4.so.1 /lib/libomniDynamic4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libstdc++.so.6 /lib/libstdc++.so.6

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libgcc_s.so.1 /lib/libgcc_s.so.1

yum install libX11.i686

View solution in original post