Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

AEM 6.2 DAM Assets - Error while adjusting references

sud_varun
Level 3
Level 3

Hello Community,

I am using AEM 6.2 (no service packs). Components and the interface used are all Touch-UI.

I have a use case wherein I have an image component (based on adaptiveimage) and i drag and drop and image onto it. When I move the image I had used in my component in DAM from 1 location to another (be it any location), the images in the DAM move, but fileReference property of the image component does not get updated causing image to not display on the page.

The summary of the logs is:

17.11.2016 10:05:00.279 *ERROR* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1479373499953] POST /bin/wcmcommand HTTP/1.1] com.day.cq.wcm.commons.ReferenceSearch Error while adjusting references.
org.apache.sling.api.resource.PersistenceException: Unable to commit changes to session.

.....

Caused by: javax.jcr.AccessDeniedException: OakAccess0000: Access denied
    at org.apache.jackrabbit.oak.api.CommitFailedException.asRepositoryException(CommitFailedException.java:231)
    at org.apache.jackrabbit.oak.api.CommitFailedException.asRepositoryException(CommitFailedException.java:212)
    at org.apache.jackrabbit.oak.jcr.delegate.SessionDelegate.newRepositoryException(SessionDelegate.java:670)
    at org.apache.jackrabbit.oak.jcr.delegate.SessionDelegate.save(SessionDelegate.java:496)
    at org.apache.jackrabbit.oak.jcr.session.SessionImpl$8.performVoid(SessionImpl.java:419)
    at org.apache.jackrabbit.oak.jcr.delegate.SessionDelegate.performVoid(SessionDelegate.java:274)
    at org.apache.jackrabbit.oak.jcr.session.SessionImpl.save(SessionImpl.java:416)
    at org.apache.sling.jcr.resource.internal.helper.jcr.JcrResourceProvider.commit(JcrResourceProvider.java:480)
    ... 123 common frames omitted
Caused by: org.apache.jackrabbit.oak.api.CommitFailedException: OakAccess0000: Access denied

.....

I do not have any permission set on any DAM folder, asset or even on pages/ components etc.

Please also note that it only happens sometimes and on some images.

Any direction of help would be appreciated!

 

-Varun

1 Accepted Solution
Sham_HC
Correct answer by
Level 10
Level 10

Error indicates an permission issue as well as multiple threads trying to commit & descriptions says some times & some images.  I would suspect on

  1. Dispatcher or webserver level config settings of 412 Status code.Making double requests. 
  2. Might be facing issue for already activates images with external listeners.
  3. Repository is not in consistent state due to indexing issue etc...

Steps would be simplify the case

  • Do you see the issue by hitting aem instance directly without any layers like webserver, dispatcher.
  • Is it for particular users Or happens only when you try to move the page that has reference to already activated images.
  • Need to find which permission is missing by closely analyzing the logs.

View solution in original post

3 Replies
aanchalmaheshwa
Level 2
Level 2

Hi Varun,

When you are moving the asset, are you selecting the references in the Adjust References Screen. Please refer to https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-1/author/assets/managing-assets-touch-ui.html#Moving or Renaming Assets for more details. 

Thanks,

Aanchal

Sham_HC
Correct answer by
Level 10
Level 10

Error indicates an permission issue as well as multiple threads trying to commit & descriptions says some times & some images.  I would suspect on

  1. Dispatcher or webserver level config settings of 412 Status code.Making double requests. 
  2. Might be facing issue for already activates images with external listeners.
  3. Repository is not in consistent state due to indexing issue etc...

Steps would be simplify the case

  • Do you see the issue by hitting aem instance directly without any layers like webserver, dispatcher.
  • Is it for particular users Or happens only when you try to move the page that has reference to already activated images.
  • Need to find which permission is missing by closely analyzing the logs.

View solution in original post

rwinterpacht-SC
Level 2
Level 2

Did this ever get resolved? I'm seeing the same issue, but it's when moving (rename) a page, which is referenced by other pages.