Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Error setting up FDA Oracle external account on v7.0.9346 Windows

Avatar

Employee Advisor
Hi Experts,
 
I've setup a clean standalone deployment to test FDA with Oracle and run into some issues with acc.
 
Deployment details (ACC 7.0.9346, Win 2016, SQL 2016, and Remote DB Oracle 19c, Java JDK 1.8)
 
  1. I can telnet successfully from my acc instance to port 1521 on host machine running the Oracle 19c database (db:acc/user:accfda/host:10.0.2.2)
  2. I can connect using Oracle's Net configuration assistant and Olap analytic workspace manager tools installed on my acc server
  3. Installed and configured Oracle client on C:\Oracle as well as the tnsnames.ora file with the correct host, port, sid settings
  4. Configured TNS_ADMIN system variable with C:\Oracle value and also tried C:Oracle as per documentation guide
  5. Configured ORACLE_HOME to point to correct oracle application path
David__Garcia_0-1643977154266.png

 


 

2022-02-04 01:46:26 WDB-200000 Unable to connect to database '10.0.2.2' of type 'Oracle' with login 'accfda' (iRc=-2006)
2022-02-04 01:46:26 ORA-210000 Oracle error: ORA-12504: TNS:listener was not given the SERVICE_NAME in CONNECT_DATA (iRc=-2006)
2022-02-04 01:46:25 Starting 1 connection(s) on pool '[Oracle:accfda:/********@10.0.2.2;internalName=EXT2;NChar=1;unicodeData=1;timezone=_server_;dbSchema=;fileMethod=uploadFile;filePath=;] adobe' (Oracle, server='10.0.2.2', login='accfda')
2022-02-04 01:45:33 Starting 1 connection(s) on pool 'default adobe' (MSSQL, server='localhost', login='neolane:acc')
2022-02-04 01:45:28 Server started
2022-02-04 01:45:28 Tomcat started
2022-02-04 01:45:27 Starting Web server module (pid=3624, tid=4640)...
2022-02-04 01:45:27 Application server for Adobe Campaign Classic (7.2.1 build 9346@39fdbb5 of 20/12/2021)

 

Here is my tnsnames.ora content

 

# tnsnames.ora Network Configuration File: C:\Oracle\tnsnames.ora
# Generated by Oracle configuration tools.

LISTENER_ORCL =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 10.0.2.2)(PORT = 1521))

ORACLR_CONNECTION_DATA =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC1521))
)
(CONNECT_DATA =
(SID = CLRExtProc)
(PRESENTATION = RO)
)
)

ORCL =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 10.0.2.2)(PORT = 1521))
(CONNECT_DATA =
(SERVER = DEDICATED)
(SERVICE_NAME = orcl)
)
)

 

 

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee Advisor

Its working now, I had previously tried setting the host to orcl to no avail, but this was the correct value all alone, it was the wrong client I had installed.

 

I uninstalled WINDOWS.X64_193000_client_home and installed WINDOWS.X64_193000_client (correct version)

 

David__Garcia_2-1644009713995.png

 

 

 

View solution in original post

4 Replies

Avatar

Employee Advisor

That is odd. Looks like it doesn't like that SERVICE_NAME parameter from your evn file. Have you done a DB restart to re-initiate the values/connection? 

https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-campaign-standard/tcps/m-p/174404

Avatar

Employee Advisor

Yeah, ive restarted host server and acc instance multiple times, even tried installing the oracle client on acc with multiple configurations, and different system variable paths to no avail 😞

Avatar

Correct answer by
Employee Advisor

Its working now, I had previously tried setting the host to orcl to no avail, but this was the correct value all alone, it was the wrong client I had installed.

 

I uninstalled WINDOWS.X64_193000_client_home and installed WINDOWS.X64_193000_client (correct version)

 

David__Garcia_2-1644009713995.png