Expand my Community achievements bar.

Applications for the 2024-2025 Adobe Experience Manager Champion Program are open!
SOLVED

Workflow model outside /etc/workflow

Avatar

Level 3

Hello,

We have a few workflow models under apps which used to be triggered via code using startWorkflow in WorkflowSession WorkflowSession ("The Adobe AEM Quickstart and Web Application.").

The workflow used to get called and started up fine in AEM 6.0 ..but not in AEM 6.3. The error in the logs is that the model at that path (/apps/myproject/..), etc. could not be found. The user used to create the session is an admin so permission should not be a problem.

Does anybody have any insights as to why this may be happening?

Note that an instance node does get created under /etc/workflow/../instances but it's just that the workflow isn't actually executed. Also, even if placed within /etc/ but outside /etc/workflow/models..the workflow still doesn't get executed.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

Workflow engine is moving forward with an approvh where all the workflow models and instances would be under /conf folder and /var folder respectively.

Even if it worked initially in 6.0, I wouldn’t recommend or go forward with the approach to try run the workflow models from outside /etc/workflow/models

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Employee

Workflow engine is moving forward with an approvh where all the workflow models and instances would be under /conf folder and /var folder respectively.

Even if it worked initially in 6.0, I wouldn’t recommend or go forward with the approach to try run the workflow models from outside /etc/workflow/models