Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Unable to start AEM 5.6.1 Instance

Avatar

Level 10

Hi,

One of my AEM 5.6.1 was running on a local machine, due to some reason machine got off  suddenly so as AEM instance running on it.

Once machine was started back, AEM instance is not working properly, I could see that it got started but when I try to open anything I see bank page.

I think something went wrong when machine suddenly turned off without shutting down AEM instance properly.

Need some information on following:

1. How to get this AEM instance running back?

2. What was actual problem which might have caused this?

I faced this situation few times, Please share your thoughts, Let me know if you need anything, I have attached last part of logs

Thanks

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

Hi,

doing an unclean shutdown can corrupt the repository[1]. The authentication support service error is a symptom of an error much further back in the error log. Please search through the error log and see what is the first exception that occurs.

Regards,

Opkar

[1] https://helpx.adobe.com/experience-manager/kb/RepositoryInconsistency.html

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Level 10

I have seen that before - but my solution was to clear my DEV instance by deleting the Quick Start folder and starting AEM Quick Start again. (Of course i deployed my packages again too)

Avatar

Correct answer by
Employee

Hi,

doing an unclean shutdown can corrupt the repository[1]. The authentication support service error is a symptom of an error much further back in the error log. Please search through the error log and see what is the first exception that occurs.

Regards,

Opkar

[1] https://helpx.adobe.com/experience-manager/kb/RepositoryInconsistency.html

Avatar

Level 1

First I would make sure all your bundles are started ('Active' status, not 'Resolved').

http://localhost:4502/system/console/bundles