Expand my Community achievements bar.

Applications for the 2024-2025 Adobe Experience Manager Champion Program are open!
SOLVED

Unable to see style system option on first container component

Avatar

Level 8

Hi,

I have a container component 

When I add a container on the page, it doesn't have the style system options visible. When I add another one, the new one has them. But not the first one.

Vani1012_0-1693374516284.pngVani1012_1-1693374550906.png

 

 

The classes are adding if I choose any style on the second container.

If I rename container with container-1 style system option is showing on container1.

Vani1012_2-1693374619577.pngVani1012_3-1693374700622.pngVani1012_4-1693374736331.pngVani1012_5-1693374760401.png

 

 

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Ok. The container component you are trying to configure style is under a default container. This means you are following this structure,

.
└── root/
    └── container -> Defatult container that is comes from template structure/
        └── container -> The component that you set the policy

Or similar to this, What happened for the 1st container is the structure policy navigates to it where your styles are not configured. When you add another container it actually finds your configured style policy.
So the solution can be in two ways,
Either change the map of policy from templates/your-template/policies. In my case I changed it

Sady_Rifat_0-1693393335310.png

or, you can go to that policy (settings/wcm/policies) and update the policy with styleGroups

 

Hope you will understand my point now.

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Community Advisor

Hello @Vani1012 ,

My belief is all your problem is related to your policy. I can give you some hints to find your problem area.

  • Check your templates policy
  • Sady_Rifat_0-1693387086677.png
  • Is it the main layout policy, or does your page structure already refer to the container?
    Sady_Rifat_1-1693387847010.png
  • If so update your policy it should work.

Avatar

Level 8

Hi @Sady_Rifat ,

Can you please explain a bit more, I am not getting your point.

Vani1012_0-1693389691939.png

 

 

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Ok. The container component you are trying to configure style is under a default container. This means you are following this structure,

.
└── root/
    └── container -> Defatult container that is comes from template structure/
        └── container -> The component that you set the policy

Or similar to this, What happened for the 1st container is the structure policy navigates to it where your styles are not configured. When you add another container it actually finds your configured style policy.
So the solution can be in two ways,
Either change the map of policy from templates/your-template/policies. In my case I changed it

Sady_Rifat_0-1693393335310.png

or, you can go to that policy (settings/wcm/policies) and update the policy with styleGroups

 

Hope you will understand my point now.