Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Unable to create a page by providing only title after upgrade AEM6.2 to AEM6.4

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
prahladd9593982
Level 2

25-10-2018

Hello,

We have upgraded our application from AEM 6.2 to AEM 6.4. In AEM author i am not able to create page by proving "title" only.

While creating page it shows loading and after a long time it is giving below error.

1607119_pastedImage_0.png

To debug this issue i have tried below steps

  1. First we have restarted the AEM author instance for rebuild all the bundles.
  2. We have reinstall the package in /crx/packmgr.
  3. On click on create button, in network tab i could see the action goes to /libs/wcm/core/content/sites/createpagewizard/jcr:content and waiting for page creation.
  4. We have tried to create a page via classic UI (/siteadmin), still page is not getting created.
  5. We found one forum https://forums.adobe.com/message/10428545#10428545 where it is saying might be network issue browser window issue. We have clear the browser cache and close the browser window then reopen the browser and tried again but still issue occurred.
  6. We have also tried with different browsers (Chrome, Firefox and IE11) but it was not helpful.

Can anyone help on this.

Thanks in advance !!!

Regards,

Prahlad

Replies

Avatar

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,198 likes

Total Posts

6,369 posts

Correct Reply

1,147 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,198 likes

Total Posts

6,369 posts

Correct Reply

1,147 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile
kautuk_sahni
Community Manager

16-11-2018

Request you to open Support ticket for this.

-Kautuk

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
prahladd9593982
Level 2

05-12-2018

Yes, I have opened a support ticket and followup with them

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
prahladd9593982
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

8 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
prahladd9593982
Level 2

11-12-2018

Hi,

While investigating the issue we did below steps.

  1. Trying to create a page on local environment and monitor the logs then found few of the files are using to create a page

        a. /libs/cq/gui/components/siteadmin/admin/createpagewizard/page/POST.jsp         b. /mnt/overlay/wcm/core/content/sites/createpagewizard.html         c. /libs/wcm/foundation/components/page/head.js

  1. Now add few logs in POST.jsp file to debug. Refer attached file "POST.jsp". Now tried to debug on train again and check the logs and found, after line #66 no logs are getting printer.

line #66 :: Page p = pageManager.create(parentPath, pageLabel, template, pageTitle, false);

  1. Error.log::

  1. 07.12.2018 16:21:36.462 *ERROR* [10.48.27.185 [1544160096347] POST /libs/wcm/core/content/sites/createpagewizard/_jcr_content HTTP/1.1] libs.cq.gui.components.siteadmin.admin.createpagewizard.page.POST$jsp ABC = Page name ::
  2. 07.12.2018 16:21:36.462 *ERROR* [10.48.27.185 [1544160096347] POST /libs/wcm/core/content/sites/createpagewizard/_jcr_content HTTP/1.1] libs.cq.gui.components.siteadmin.admin.createpagewizard.page.POST$jsp ABC = Page title :: demo3
  3. 07.12.2018 16:21:36.462 *ERROR* [10.48.27.185 [1544160096347] POST /libs/wcm/core/content/sites/createpagewizard/_jcr_content HTTP/1.1] libs.cq.gui.components.siteadmin.admin.createpagewizard.page.POST$jsp ABC = Page parentPath :: /content/corporate
  4. 07.12.2018 16:21:36.462 *ERROR* [10.48.27.185 [1544160096347] POST /libs/wcm/core/content/sites/createpagewizard/_jcr_content HTTP/1.1] libs.cq.gui.components.siteadmin.admin.createpagewizard.page.POST$jsp ABC = Page template :: /apps/corporate/templates/general-page

  3. We found the create method of PageManager is not working in train if we input only "title". To debug more enable log for PageManager classes.

createpage.png

error-log.png

Could anyone please provide any inputs on this?

Regard,

Prahlad

Avatar

Avatar
Level 1
vijaym8103639
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
vijaym8103639
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
View profile
vijaym8103639
Level 1

24-01-2019

We are also facing this same issue after upgrade AEM6.2 to AEm6.4SP3

Avatar

Avatar
Give Back 3
Level 2
sampath_kumar_g
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Validate 1
Boost 3
View profile

Avatar
Give Back 3
Level 2
sampath_kumar_g
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

17 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Validate 1
Boost 3
View profile
sampath_kumar_g
Level 2

26-11-2019

Yes We are also facing the same issue after the upgrade. Do we have any process to get back how the pages used to behave in AEM 6.2

Earlier Behavior : When we used to create pages in AEM 6.2, while creating a page in AEM 6.2, even though when we haven't entered any "Name" for the page, AEM would be taking the title of the page as Name.

But, we are missing this behavior after upgrading our application from AEM 6.2 to AEM 6.4. Can we get any resolution for this. Or any fixes via service packs or code fixes for this.