Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Tags are nto visible when accesign from AEM sites/consoles (aem/tags)

Avatar

Level 2

Hi Team,

I am facing a weird scenario. When I go to tags inmy AEM console i do nto see any tags are loaded . it is just showign an empty page. Tags are existing in crx/backend but not getting pulled on localhost:4502/aem/tags.

DId anybody face this issue?

Also, it seems due to above issue , even when I am pulling tags for a particular CF/resource through tag manger API that is also giving me empty list.

Plz let me know if any body has seen this and fixed the issue.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

@learningguy 

On AEM 6.4 onwards tags will store under /content/cq:tags whereas in the earlier versions they were storing under /etc/tags.
 
Try this once.
  1. Move your all tags under /etc/tags to /content/cq:tags and remove /etc/tags folder
  2. Via the AEM Web Console, restart the Day Communique 5 Tagging OSGi bundle at http://localhost:4502/system/console/bundles/com.day.cq.cq-tagging for AEM to recognize the New Location contains content and should be used.

In some place there might be old etc/tags path configured in your code. Please try starting new AEM instance without your code and check if it works.

View solution in original post

7 Replies

Avatar

Community Advisor

Hi @learningguy ,

Can you give us some background please? AEM Version, Any upgradation done recently? Also would be appreciated if you pass some tags locations and screenshot of node properties.

Regards,

Santosh 

Avatar

Level 2

Hi Santosh,

No, we have not done any  upgradation. belwo is the AEM console that shows nto tasg

amittripathi_0-1656361269130.png

however in backend, i see tags are there  under/content

amittripathi_1-1656361420240.png

 when i creaet a new tag now it is creating under /etc/tags and then this tags comes fine in console , but no tags from /content/cq;tags are comming in AM console

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

@learningguy 

On AEM 6.4 onwards tags will store under /content/cq:tags whereas in the earlier versions they were storing under /etc/tags.
 
Try this once.
  1. Move your all tags under /etc/tags to /content/cq:tags and remove /etc/tags folder
  2. Via the AEM Web Console, restart the Day Communique 5 Tagging OSGi bundle at http://localhost:4502/system/console/bundles/com.day.cq.cq-tagging for AEM to recognize the New Location contains content and should be used.

In some place there might be old etc/tags path configured in your code. Please try starting new AEM instance without your code and check if it works.

Avatar

Employee

Hi @learningguy,

Please review the following official doc [0] which has details on explanation of the given issue. AEM 6.4 and newer will fall back to /etc/tags if this directory exists and at least one tag or namespace exists there.

So to fix this issue, please try out below steps:

 

1) Rename /etc/tags to something different or move the /etc/tags to /tmp directory. Please note, there should not be any folder like tags present under /etc. 

 

2) Via the AEM Web Console, restart the Day Communique 5 Tagging OSGi bundle at https://serveraddress:serverport/system/console/bundles/com.day.cq.cq-tagging for AEM to recognize the New Location contains content and should be used.

 

vanegi_0-1656402369885.png

[0]: https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-64/deploying/restructuring/all-repository...

Thanks!!