Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Rich text editor adds space between hyperlink and punctuation

vragi
Level 1
Level 1

Hi team

I am using rich text editor in one our components. When I add a hyperlink to a word that has a punctuation after it say comma(,) or dot(.), the RTE adds a space. Could you please let me know the reason for this and a way to fix this.

Screen Shot 2018-11-30 at 5.04.55 PM.png

In the above image betwee 'Workato' and dot(). a space is showing up. This happens whenever there is a punctuation after hyperlink.

1 Accepted Solution
Ravi_Pampana
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

I tried in AEM 6.4 SP2 and not able to replicate the issue

Screen Shot 2018-11-30 at 10.39.46 AM.png

Source Edit View

Screen Shot 2018-11-30 at 10.40.56 AM.png

RTE

Screen Shot 2018-11-30 at 10.41.05 AM.png

What is the version of AEM you are using?

View solution in original post

8 Replies
Ravi_Pampana
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

I tried in AEM 6.4 SP2 and not able to replicate the issue

Screen Shot 2018-11-30 at 10.39.46 AM.png

Source Edit View

Screen Shot 2018-11-30 at 10.40.56 AM.png

RTE

Screen Shot 2018-11-30 at 10.41.05 AM.png

What is the version of AEM you are using?

View solution in original post

smacdonald2008
Level 10
Level 10

I am not seeing that either on AEM 6.4.

CNN.png

vragi
Level 1
Level 1

I am using AEM 6.2 classic RTE. However, could you please add the hyperlink on just the word without selecting the punctuation.

Screen Shot 2018-12-02 at 11.40.52 PM.png

Screen Shot 2018-12-02 at 11.41.27 PM.png

     The following image shows the space being added after the word.

Screen Shot 2018-12-02 at 11.42.56 PM.png

vragi
Level 1
Level 1

I am using AEM 6.2 classic RTE. However, could you please add the hyperlink on just the word without selecting the punctuation.

Screen Shot 2018-12-02 at 11.40.52 PM.png

Screen Shot 2018-12-02 at 11.41.27 PM.png

     The following image shows the space being added after the word.

Screen Shot 2018-12-02 at 11.42.56 PM.png

GaneshM
Level 3
Level 3

Hi,

When I try with internal & external page, I don't see any punctuation

1638924_pastedImage_0.png

1638926_pastedImage_1.png

Wondering you or your team modified the link plug-in or any other plug-in? please check is there any customization of relics and please check in vanilla 6.2 as well.

Thanks!

smacdonald2008
Level 10
Level 10

I am not seeing anyone able to replicate this issue in the community. Try on a fresh instance to confirm this does not happen OOTB. Then on the instance where this is happening, check the plug-ins to see if something has happened to them - as suggested by Ganesh.

vragi
Level 1
Level 1

The issue is space is being added between the hyperlink and punctuation. I think you misunderstood it as punctuation being added after hyperlink.

Whenever we are trying to add a hyperlink on a word which has a punctuation(',' or '.') after it, if we don't select that punctation while adding the hyperlink it adds a space.

Ex: Consider the following text I am adding in RTE

"There is an issue of with this." - This has a dot after word 'this'. Now if we add the hyperlink to word 'this' without selecting dot('.') it creates a space between word 'this' and punctuation ('.')

GaneshM
Level 3
Level 3

I followed your example, I'm unable to reproduce the issue.

Did you try in vanilla 6.2? and any custom plugin?

Thanks!