Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Problem in page creation

akank_23
Level 2
Level 2

Hi All,

 

I am unable to create a page in AEM

version 6.4

On clicking create a page it is coming blank 

 

Any pointers wil help.

 

error screenshot 

akank_23_0-1627122841781.png

 

 

1 Accepted Solution
markus_bulla_adobe
Correct answer by
Employee
Employee

Hi @akank_23!

As @KiranVedantam1992 already pointed out, please check your cq:allowedTemplates [1] (for editable templates), allowedPaths, allowedParents and/or allowedChildren [2] (for static templates) settings. Are you using static or editable templates?

 

But looking at your screenshot, you are already beyond the step of template selection. Is this assumption correct?

If so: does this behavior occur for all your templates or just for specific ones?

 

Also: have you checked the error log file if there are any entries that may give insights on the root cause? Are there any exceptions while trying to create a page?

 

The observed behavior may be caused by some issue with the page properties definition of the selected template. AEM is not able to load/display the page properties and thus the page can't be created.

Another approach to analyze this would be to remove any customizations from the page properties definition of the template in question (make a backup before doing so) and replace them with the default ones. If this works, start adding your customizations one by one and verify proper functionality after each change. This way you can identify the problematic entry of your page properties definition.

 

Hope that helps!

 

[1] https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-65/developing/platform/templates/page-tem...

[2] https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-65/developing/platform/templates/page-tem...

View solution in original post

4 Replies
KiranVedantam1992
Community Advisor
Community Advisor

Hi @akank_23,

 

Please add the templates allowed under the page using "allowedTemplates" property under the advance tab for the parent node.

 

Reference link: https://blog.3sharecorp.com/creating-editable-templates-adobe-experience-manager

 

Hope this helps.

 

Thanks,

Kiran Vedantam.

markus_bulla_adobe
Correct answer by
Employee
Employee

Hi @akank_23!

As @KiranVedantam1992 already pointed out, please check your cq:allowedTemplates [1] (for editable templates), allowedPaths, allowedParents and/or allowedChildren [2] (for static templates) settings. Are you using static or editable templates?

 

But looking at your screenshot, you are already beyond the step of template selection. Is this assumption correct?

If so: does this behavior occur for all your templates or just for specific ones?

 

Also: have you checked the error log file if there are any entries that may give insights on the root cause? Are there any exceptions while trying to create a page?

 

The observed behavior may be caused by some issue with the page properties definition of the selected template. AEM is not able to load/display the page properties and thus the page can't be created.

Another approach to analyze this would be to remove any customizations from the page properties definition of the template in question (make a backup before doing so) and replace them with the default ones. If this works, start adding your customizations one by one and verify proper functionality after each change. This way you can identify the problematic entry of your page properties definition.

 

Hope that helps!

 

[1] https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-65/developing/platform/templates/page-tem...

[2] https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-65/developing/platform/templates/page-tem...

View solution in original post

snbaem
Community Advisor
Community Advisor

Hello @akank_23 

Please check/compare your page template's page properties dialog xml (touchui) with a working one. Some structure mismatch might not be rendering the properties option. Please check for any console errors or warnings during build too..

 

Otherwise please also check if the desired tab/properties have a "cq:showOnCreate" set to false and that is hindering the view of properties.

harish_malineni
Level 2
Level 2

Hi @akank_23 

 

I have faced the same issue a while ago. In my case, there was a servlet registered on the same resourceType (on page component), the mistake I made was mentioning absolute path(/apps/proj/components/page/...) in the servlet code. Changing it to relative path(proj/components/page/..) had resolved the issue.