Highlighted

Not able to use synthetic workflow on deletion-workflow using ACS bulkworkflow manager

Morten_Thuesen

28-11-2019

Hi everyone,

I'm having some issues with getting a workflow to execute properly using ACS Bulk Workflower manager when selecting "Synthetic Workflow" (I've previously been taught, that this mode is preferable over the standard AEM workflow). The workflow should delete assets, but doesn't when I use "Synthetic Workflow".

1859437_pastedImage_0.png

I've created a workflow in AEM using OOTB functionality (note: I also couldn't get it to work with the step "Delete Asset" - I had to choose "Delete Node" for it to work). The workflow consists of 4 steps:

1859438_pastedImage_1.png

I've tried to use it on a single asset in AEM using create -> workflow, and then it works. It also works, when I use the standard AEM workflow in the Bulk Workflow Manager, even though Bulk workflow manager seems to freeze when executing it. But when I select the synthetic workflow, it executes based on the SQL I provide, but doesn't delete anything.

Have any of you experienced the same issue?

Regards,

Morten

Replies

Highlighted

berliant

Employee

28-11-2019

A syntectic workflow is a part of the ACS Common tool. There was some issue in earlier versions of "Synthetic Workflow". Make sure that you are using the most recent ACS that is suitable for your version of AEM.

Highlighted

Morten_Thuesen

29-11-2019

Hi berliant,

I've just checked with our AEM partner, and we have the lastest ACS-commons package installed. So it is unfortunately not solved by this.

Do you have any other ideas on what I could try to do?

Regards,

Morten