Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Maven Build Error - Could not transfer artifact com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:pom:1.0.2 from/to adobe-public-releases (https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public)

gargrohan
Level 2
Level 2

Hi All,

 

I am trying to build an already existing maven project using mvn clean install -P autoInstallPackage

I am getting the below error:-

 

Downloading from adobe-public-releases: https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/day/jcr/vault/content-package-maven-plugin/1....
[ERROR] [ERROR] Some problems were encountered while processing the POMs:
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2 @
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 35, column 16
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2 @
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 34, column 16
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2 @
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 34, column 16
@
[ERROR] The build could not read 3 projects -> [Help 1]
[ERROR]
[ERROR] The project com.xyz:xyz-redesign.all:1.0-SNAPSHOT (D:\xyz-redesign\xyz-redesign\all\pom.xml) has 2 errors
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2: Could not transfer artifact com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:pom:1.0.2 from/to adobe-public-releases (https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public  ) : Transfer failed for https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/day/jcr/vault/content-package-maven-plugin/1....: PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target -> [Help 2]
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 35, column 16
[ERROR]
[ERROR] The project com.xyz:xyz-redesign.ui.apps:1.0-SNAPSHOT (D:\xyz-redesign\xyz-redesign\ui.apps\pom.xml) has 2 errors
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2: Could not transfer artifact com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:pom:1.0.2 from/to adobe-public-releases (https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public) : Transfer failed for https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/day/jcr/vault/content-package-maven-plugin/1....: PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target -> [Help 2]
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 34, column 16
[ERROR]
[ERROR] The project com.xyz:xyz-redesign.ui.content:1.0-SNAPSHOT (D:\xyz-redesign\xyz-redesign\ui.content\pom.xml) has 2 errors
[ERROR] Unresolveable build extension: Plugin com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:1.0.2 or one of its dependencies could not be resolved: Failed to read artifact descriptor for com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:jar:1.0.2: Could not transfer artifact com.day.jcr.vault:content-package-maven-plugin:pom:1.0.2 from/to adobe-public-releases (https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public) :Transfer failed for https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/day/jcr/vault/content-package-maven-plugin/1....: PKIX path building failed: sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderException: unable to find valid certification path to requested target -> [Help 2]
[ERROR] Unknown packaging: content-package @ line 34, column 16

 

I am able to connect to URL https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/day/jcr/vault/content-package-maven-plugin/1.... using my browser and my settings.xml file for m2 has https based URL. <url>https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public</url>

 

Could you please let me know how to resolve this issue ?

1 Accepted Solution
Ankur_Khare
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

try this command-

 

mvn clean install -P autoInstallPackage -Dmaven.wagon.http.ssl.insecure=true -Dmaven.wagon.http.ssl.allowall=true

View solution in original post

5 Replies
Ankur_Khare
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

try this command-

 

mvn clean install -P autoInstallPackage -Dmaven.wagon.http.ssl.insecure=true -Dmaven.wagon.http.ssl.allowall=true

View solution in original post

gargrohan
Level 2
Level 2

Thank You @Ankur_Khare ! This works correctly.

Upon checking the argument parameters I see maven.wagon.http.ssl.insecure = true relaxes the check of public key certificates.

I had installed the certificate via keytool -import for content-package-plugin. Then taking new built gave below error :-

[ERROR] Failed to execute goal on project xyz-redesign.core: Could not resolve dependencies for project com.xyz:xyz-redesign.c
is:6.5.0: Failed to read artifact descriptor for com.adobe.aem:uber-jar:jar:apis:6.5.0: Could not transfer artifact com.adobe.
ntent/groups/public): Transfer failed for https://repo.adobe.com/nexus/content/groups/public/com/adobe/aem/uber-jar/6.5.0/uber
BuilderException: unable to find valid certification path to requested target

 

Can you explain why these arguments were required ?

Thanks again for your help !

Nikhil-Kumar
Community Advisor
Community Advisor

Hey,

Try using the mvn -PautoInstallPackage -Padobe-public clean install
If issue still exists you try updating your settings/xml in .m2 folder.

I have the updated settings.xml which worked for me, you get it on my post settings.xml
I
t contains Adobe Public added to it.
It worked for me!!!