Expand my Community achievements bar.

iFrame in Rich Text Editor

Avatar

Level 1

Hi Community,

I'm trying to add an iframe via rich text editor (RTE). It works whilst in edit mode but after I click save it no longer appears because the src attribute has been stripped from the iframe element. I guess this means the RTE does not support iframe by default. Is this correct? If so can the RTE be configured to support iframe?

Many thanks in advance.

9 Replies

Avatar

Level 10

I do not think this is supported - i am double checking.

I am not clear why you would even want an iframe for a RTE.

Avatar

Level 1

escapeXml="true" - is not allowing it.

if you override it with

escapeXml="false" and check

Avatar

Level 10

The RTE in the COre components - like the Text component works perfectly fine.

Avatar

Level 3

Hi,

Just to clarify, are you saying that using the Core text component it is possible to include an iframe where the src attribute is not removed?

Avatar

Level 10

As i asked in the thread last year - why do you want to override the RTE by using an IFRAME. The RTE works fine as is.

Avatar

Community Advisor

Hi Mac,

I am slo getting same issue with RTE component 

I added below text in RTE:

<p><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pQf4qIju0_E"></iframe></p>
<p><iframe width="560" height="315" src="https://player.vimeo.com/video/33698814"></iframe></p>

 

Now when i exit the edit mode and preview in page its showing only youtuve whereas vimeo or anyother player its not showing up.Its cleaning it up automatically as shown below.

<p><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pQf4qIju0_E">&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;...>
<p><iframe width="560" height="315">&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;nbsp;</iframe></p>

Avatar

Level 1

Hi @RajaShankar were you able to resolve this? I am getting the exact same behavior. Thanks!

Avatar

Level 1

so many platforms will provide iframes so we can embed their widgets in our webpages. that is a super common thing. I'm having the same issue right now (RTE not accepting iframes). Have you ever used embed-codes before?

page footer