Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Forum component

Avatar

Level 3

Hi,

Can i use forum component in my own site.

Seen changes on forum component for 5.5,5.6 and 6.0 versions.

In AEM6.0 (SP1)

Directly copied default component from and pasted in apps folder and changed the paths too. If i make any changes on page its not reflecting on page.

If i change in default /libs/social/forum/components/topic/listitem-template.jsp  file able to see changes on page.

Is it the proper way? to directly copy from libs folder.

 

 

Thanks in Advance.

Kumar.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee
4 Replies

Avatar

Level 10

Yes - you can overlay the Forum component. I would create a new forum component - ie -myFormComponent. Then copy the logic from libs to the new component. Then you can extend the logic under myFormComponent and use it in your AEM pages. 

Avatar

Correct answer by
Employee

Have you taken a look at the way the Forum component is built in the Component Guide?

http://localhost:4502/content/community-components/en.html

 

More info here: https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-0/develop/social-communities/components-guide.html

Avatar

Level 1

smacdonald2008 wrote...

Yes - you can overlay the Forum component. I would create a new forum component - ie -myFormComponent. Then copy the logic from libs to the new component. Then you can extend the logic under myFormComponent and use it in your AEM pages. 

 

Hi, I did the same thing but somehow it doesn't work. Checked clientlibs and dependencies but somehow the functionality is not up and running.

Avatar

Level 1

AllDayDev wrote...

Have you taken a look at the way the Forum component is built in the Component Guide?

http://localhost:4502/content/community-components/en.html

 

More info here: https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-0/develop/social-communities/components-guide.html

 

You made my day! its working fine now... Thanks for sharing the link, appreciate your support!