Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Fonts aren't brought along the Page Exporter

Avatar

Level 5

1695321_pastedImage_0.png

Here's my clientlibs and under my resources folder I have the fonts. works well on preview but when I export the page with Page Exporter. It doesn't come along. default Page exporter doesn't bring the fonts along?

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 5

Thanks. I did try but it did not work. But I managed a work around by placing my fonts in dam and using the type=copy, path=to/dam/font

It works but if I reference it from apps, it doesn't work.

is this alright? not standard or something cause fonts should be placed under apps/resource. But it works!

Lemme know what you guys think about this.

But for now, I'll keep my fonts under content/dam.

gauravb10066713smacdonald2008

View solution in original post

17 Replies

Avatar

Level 5

If anyone knows a way to export fonts that would be great! Thanks!

Avatar

Community Advisor

Did you create specific nodes to export each type - woff, ttf, evg, eot etc.? I assume that you'd need to create it.


For example the following configuration node copies the geometrixx clientlibs .js files to the zip file:

"geometrixx.clientlibs.js": {   //any name

    "extension": "ttf",

    "type": "clientlib",  // or try with "resources"

    "path": "/etc/designs/geometrixx/clientlibs/resources",  //path to resources folder

    "jcr:primaryType": "nt:unstructured"  // type of each font

reference -

The Page Exporter

Avatar

Level 5

Thanks for taking time to answer.
But according to content sync

1696031_pastedImage_0.png

client lib can only be set to js or css ATM.

I tested with otf but what happen was, my design node wasn't brought along with the zip.

Avatar

Level 5

This is what my code looks like

1696049_pastedImage_1.png

-Referencing to the correct path.

This is what the converted code looks like

1696045_pastedImage_0.png

and this the file

1696050_pastedImage_2.png

-------

Now here's what type-assets did.

Original code:

1696051_pastedImage_3.png

Converted to zip code:

1696056_pastedImage_4.png

and the folder structure it gave me.

1696057_pastedImage_5.png\

-under that content is the reference image.

-under that var is where the css lies.

1696058_pastedImage_6.png

If I use type=copy path=font/path it would download the fonts but the css will not directly reference.

Thanks! tell me if you need more information.

Avatar

Level 5

More information:
http://localhost:4502/etc.clientlibs/mySite/clientlibs/clientlib-base.css

this resources on the server also renders like

1696085_pastedImage_0.png

node design type=copy should include my clientlib-site/resources folder to render font.

Avatar

Level 10

I am checking internally to see if there is a known issue.

Avatar

Community Advisor

This is what I referred to test -

generic node - A generic node is used to copy resources like clientlibs .js or .css files to the zip file

path is the path to 'resources' folder and not to the file.

"abc.ttf": {   //font name to be picked up

   "extension": "ttf",

    "type": "resources", 

    "path":  //path to resources folder

    "jcr:primaryType": "nt:unstructured" 

Avatar

Community Advisor

Hi,

I tried same in 6.3, for me it is working fine. Fonts are getting downloaded too. I did not configure my site for any custom content sync config

though you can find more details to configure content sync at Mobile with Content Sync

Avatar

Level 5

Hello there! thanks. but unfortunately it's not working for me.
I'm using 6.4.0 then installed service pack 6.4.3.

Here's where my css lies,

1696591_pastedImage_0.png

any ideas?

Did you just use the default export settings? May I ask how did you apply your css to your html?

Avatar

Community Advisor

I'm running out of ideas at the moment.

--you may want to try with 6.3 as it worked for Arun and then figure out the 6.3 vs 6.4 differences later

-- in the above screenshot, the path is missing "fonts" after "resources", add that and test 

--change the path '/apps/mysite/clientlibs' to '/etc/designs/mysite/clientlibs', create a duplicate node structure and test

Avatar

Correct answer by
Level 5

Thanks. I did try but it did not work. But I managed a work around by placing my fonts in dam and using the type=copy, path=to/dam/font

It works but if I reference it from apps, it doesn't work.

is this alright? not standard or something cause fonts should be placed under apps/resource. But it works!

Lemme know what you guys think about this.

But for now, I'll keep my fonts under content/dam.

gauravb10066713smacdonald2008

Avatar

Level 5

I'm also trying to change the folder structure if I can. How do you suggest I do it?

Avatar

Community Advisor

This is what worked for me on 6.4.3 for we-retail site. I just added 3 properties on '/etc/contentsync/templates/mysite'

path: /apps/weretail/clientlibs/clientlib-site/resources/fonts

type: copy    // I just found this type

jcr:primaryType: nt:unstructured

I'm able to download entire fonts folder specified by the path

Avatar

Level 5

Thanks! that also works for me. I'm able to download the entire font using that, but the problem after is that the design node type=copy doesn't automatically points to that direction (../../apps/mySite/...myfont.otf) directly, But if I place my fonts in DAM the design node automatically points to my fonts location.

Cheers!