Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

AEM editor crash

cfayol
Level 2
Level 2

Hello all,

 

I have install the quickstart version of AEM on a VM Windows 10 (no server version).

After a short time (about 10 or 20 minutes) some features stop working ( task creation and editor pages ). When i click on their button, a new page open but it never stop loading. 

cfayol_0-1618318173086.png

The rest of the application is still working. I can resolve this by shutdowning the program and restarting it.

Do you have any idea on how to resolve it ?

 

Thank you

Topics

Topics help categorize Community content and increase your ability to discover relevant content.

13 Replies
Asutosh_Jena_
Community Advisor
Community Advisor

Hi @cfayol 

 

Few followup questions:

  1. Is this on any specific browser or on all browsers?
  2. Does this happen to all page or any specific page? Do you see anything in the error.log or in console when this happens?
  3. Which version of AEM (including service pack) you are using on the VM?

Thanks!

cfayol
Level 2
Level 2

Hi @Asutosh_Jena_

 

1. I try only on Firefox and Edge and it doesn't work on both.

2. I don't have console on witch i can see some error log. (I just use the quickstart.jar file and all start alone).
3. This is the 6.5 version.

Asutosh_Jena_
Community Advisor
Community Advisor

Hi @cfayol 

Please navigate to crx-quickstart > logs and check for error.log to see what error is logged when this issue occurs. You will find thq crx-quickstart folder exactly at the same place where you kept the jar file and started the application.

 

You can check the complete product information by clicking on the below link (if instance is running on 4502, else change the required port number):

http://localhost:4502/system/console/productinfo

 

Check under Installed Products section.

asutosh_j3_0-1618320389220.png

 

Thanks!

cfayol
Level 2
Level 2

Ok thanks @Asutosh_Jena_  i find it and there is no special error.

There is just a get request send to my 4503 port and it seems successful.

Asutosh_Jena_
Community Advisor
Community Advisor

Please observe the error log when the issue occurs and let us know if you find anything.

The request to 4503 will be a replication request and it;s success so that not the correct request we are looking for. We need to monitor the log when the issue occurs.

 

Thanks!

cfayol
Level 2
Level 2

I have this group of alert that repeat himself each minutes even when i'm editing multiple page and that the page is loading:

13.04.2021 16:39:24.748 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Reverse replication successful.
13.04.2021 16:39:24.748 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Fetched 0 contents from http://localhost:4503/bin/receive?sling:authRequestLogin=1 since null
13.04.2021 16:39:34.414 *INFO* [sling-default-4-health-org.apache.sling.discovery.oak.SynchronizedClocksHealthCheck] org.apache.sling.discovery.oak.SynchronizedClocksHealthCheck execute: no topology connectors connected to local instance.
13.04.2021 16:39:50.769 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Sending GET request to http://localhost:4503/bin/receive?sling:authRequestLogin=1
13.04.2021 16:39:54.394 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse sent. Response: 200 OK
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse ------------------------------------------------
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Sending message to localhost:4503
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> GET /bin/receive?sling:authRequestLogin=1 HTTP/1.0
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Action: Internal Poll
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Path:
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Handle:
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse --
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << HTTP/1.1 200 OK
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Date: Tue, 13 Apr 2021 14:39:50 GMT
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << X-Content-Type-Options: nosniff
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Content-Type: application/octet-stream
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Content-Length: 32
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Message sent.
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse ------------------------------------------------
13.04.2021 16:39:54.395 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Reverse replication successful.
13.04.2021 16:39:54.396 *INFO* [sling-default-4-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Fetched 0 contents from http://localhost:4503/bin/receive?sling:authRequestLogin=1 since null
13.04.2021 16:40:20.762 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Sending GET request to http://localhost:4503/bin/receive?sling:authRequestLogin=1
13.04.2021 16:40:24.899 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse sent. Response: 200 OK
13.04.2021 16:40:24.899 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse ------------------------------------------------
13.04.2021 16:40:24.899 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Sending message to localhost:4503
13.04.2021 16:40:24.899 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> GET /bin/receive?sling:authRequestLogin=1 HTTP/1.0
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Action: Internal Poll
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Path:
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse >> Handle:
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse --
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << HTTP/1.1 200 OK
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Date: Tue, 13 Apr 2021 14:40:20 GMT
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << X-Content-Type-Options: nosniff
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Content-Type: application/octet-stream
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse << Content-Length: 32
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse Message sent.
13.04.2021 16:40:24.900 *INFO* [sling-default-3-com.day.cq.replication.impl.ReverseReplicator.4271] com.day.cq.replication.Agent.publish_reverse ------------------------------------------------

Vijayalakshmi_S
Community Advisor
Community Advisor

Hi @cfayol,

Could you please elaborate more on working and not working features. 

Per the screenshot, we-retail page seems to be blank - Cross check if we-retail bundle is active by navigating to http://localhost:4502/system/console/bundles and also all other bundles in the instance.

If the problem is upon certain actions on the instance, request to elaborate on the same to narrow down.

Also confirm, if the problem is specific to layer/view (Edit/Preview/View as published) 

cfayol
Level 2
Level 2

hi @Vijayalakshmi_S,

 

 

I couldn't acces to http://localhost:4502/system/console/bundles so i restart my quickstart programme. As you can see in the next screenshot, at 15:45 today, everything seems to be working well. I will keep you informed if some function stop working.

cfayol_0-1618409184647.png

cfayol_1-1618409377482.png

 

 

cfayol
Level 2
Level 2

re @Vijayalakshmi_S 

About one hour later, the problem came back :

cfayol_0-1618411437829.png

The editor crash and other function with ( i can't load assets, edit them )

But this time i can have access to the console and to the bundles page :

cfayol_1-1618411689976.png

 

 

Vijayalakshmi_S
Community Advisor
Community Advisor

Hi @cfayol,

Thanks for the details.

Could you please let know the below

Vijayalakshmi_S_0-1618424433698.png

cfayol
Level 2
Level 2

hi @Vijayalakshmi_S 

 

- yes, during the first hour i was "playing" with AEM to try to find when it will stop working. But i was just using it as a usual user and not trying to shutdown it.

- i can't access to the link you send.

- here it is :

cfayol_0-1618468860746.png

cfayol_0-1618469046697.png

 

 

 

Vijayalakshmi_S
Community Advisor
Community Advisor

Hi @cfayol,

Looks like you are getting logged out in the interim. Clear your browser cache completely and try to access the instance or access the instance in Incognito and try. 

Not able to access http://localhost:4502/content/we-retail/us/es.html?wcmmode=disabled means what are you experiencing, is it redirecting to login page? or what is the status code on this request. 

 

cfayol
Level 2
Level 2

hi @Vijayalakshmi_S,

 

Thanks for your answers.

I don't know what is the interim.

I have the same problem even after cleaning my cache browser or in an Incognito session.

 

When i say i can't access to the link it means that when i put it in the url bar and click enter, the page start loading but nothing happen (no redirection).

cfayol_1-1618559070414.png

 

I have this error when i try to open an editor :

cfayol_0-1618558874497.png