Expand my Community achievements bar.

Enhance your AEM Assets & Boost Your Development: [AEM Gems | June 19, 2024] Improving the Developer Experience with New APIs and Events

AEM 6.5: Multiple RTE functions bold unbold not working if its used in single dialog

Avatar

Level 2

Hi Team,

 

We are using total 7 RTE's in different tabs for single dialog. bold unbold, italic is not working.

sling:resourceType: cq/gui/components/authoring/dialog/richtext

 

I checked the ratio, as RTE will work only with maximum 3-4 RTE's. 

Anybody facing same issue, or have any idea to get this resolved via JS quickly?

 

we are getting this JS error once we are trying to save the dialog.

Nikita_Mazire_0-1703067804435.png

Nikita_Mazire_1-1703067842328.png

 

 

Thanks in advanced!

Nikita M

2 Replies

Avatar

Community Advisor

@Nikita_Mazire ,

Not sure if the number of times the RTE is used maybe causing this issue. Technically, you should be able to use simple RTE like any other field in a dialog any number of times.

In your case,

  • check for the browser console to see any JavaScript errors popping up.
  • For simple testing convert all the richtext references in your dialog tab to a textfield and enable richtext one by one to see if you still face the same issue.

 

Avatar

Level 2

Hi @Sudheer_Sundalam 

Thanks for your response,

 

Yes, we are using total 7 simple RTE field same as other.

getting this JS error in console here.

Nikita_Mazire_0-1703067587278.png

Nikita_Mazire_0-1703067910746.png

 

We tried to remove RTEs one by one, and until the 4th RTE, it was working as expected.

After adding the 5th RTE, it gets overlapped, slower in response, or sometimes no response.

Thanks,

Nikita M.