Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Video Viewer presets beginning of video blurry

Avatar

Avatar
Ignite 1
Level 1
ms-gates
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
View profile

Avatar
Ignite 1
Level 1
ms-gates
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
View profile
ms-gates
Level 1

04-05-2021

Hello,

 

I am working on adding video to a website, and I am using AEM's video viewer presets to essentially embed the video in. The video has to be looped and auto-played. The issue I am having is that every video viewer I work with (I've made several now) makes about the first 6 seconds of the video really blurry, and then the rest (16 second long video) is completely fine. 

 

Does anyone know why this may be happening? Is there anything I can do about it? I'm guessing it has to do with looping and auto-playing the video because the .mp4 video is not blurry when I view it locally on my desktop. I have also tried exporting this video with high bitrate, adaptive high bitrate, low bitrate and a bunch of other random settings. It doesn't change how it looks in AEM and ultimately on the site when I embed it in.

 

Any help or guidance on this would be really appreciated. Thanks!

Accepted Solutions (0)

Answers (0)