Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Encoding Issue

testboga
Level 1
Level 1

Hi I'm using Adobe campaign to send out some emails but we are running in to an issue where special characters are not displayed properly, for example Piña is rendered as Piã±A, in the date stored for example in profiles, how can I fix it?

1 Accepted Solution
DavidKangni
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

@testboga  

You need to use application/json;charset=UTF-8 as content-type when sending your API call

Thanks,

David

View solution in original post

4 Replies
mmbb110
Level 8
Level 8
@testboga, can you try using the legacy editor and then save the changes after updating the special character in your html code? also, where does it not display properly, in the test previews or within the campaign UI? perhaps trying sending proofs to a different email client as well.
testboga
Level 1
Level 1

@mmbb110pls, the error in displaying special characters occurs in the actual data stored within the Profiles schema which we set via API, I made a mistake in asking the question.

DavidKangni
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

@testboga  

You need to use application/json;charset=UTF-8 as content-type when sending your API call

Thanks,

David

View solution in original post

Sukrity_Wadhwa
Employee
Employee

Hi @testboga,

Was the given solution helpful to resolve your query or do you still need more help here? Do let us know.

Thanks!