Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Visits of Primary Category

bindukumari1990
Level 4
Level 4

Hi Team,

 

I need to track the visits of category listing page, but in category listing page variables were not passed, so I made the changes in the same and set the variables for same.

 

But after making changes, in report it is still coming unspecified and in server call it is coming right. So, can tell me how to handle this.

 

bindukumari1990_0-1624856681674.png

 

 

Note: I have already reset the primary category variable, but still issue persists.

 

1 Accepted Solution
evolytics_brian
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

@bindukumari1990  -

You are seeing "unspecified" because you are not capturing a value in v16 on the page URLs shown. For example, the first URL shown in your screenshot is the home page for your website, and I do not see a v16 value in the Adobe Analytics call on that page. 

View solution in original post

13 Replies
amgup
Level 7
Level 7

@bindukumari1990  'Unspecified' occurs in the report when a value is not passed in the server call. It might be possible that the value is not being sent in every server call or you might be checking for the time range when changes were not made. Also, persistance of evar plays an important role. Can you please check the persistance for this evar ? Also, you can extract the raw data feed to verify if evar16 is being sent in all server calls or if the values is persisting (evar16 is empty and post_evar16 has a value).

You can check the below document :-

https://experienceleague.adobe.com/docs/analytics/technotes/unspecified.html?lang=en#:~:text=Various....


bindukumari1990
Level 4
Level 4
@amgup the expiration of the variable, it is expires after the visit. Hope it is fine?
amgup
Level 7
Level 7
It depends on your requirement. If the variable value is sent in a server call then the same visitor in the same visit does not sends the value of that evar than as the expiration is visit so the value will persist. You may want to check it's instances metric to check the exact number of time it's value was sent in the server call.
evolytics_brian
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

@bindukumari1990  -

You are seeing "unspecified" because you are not capturing a value in v16 on the page URLs shown. For example, the first URL shown in your screenshot is the home page for your website, and I do not see a v16 value in the Adobe Analytics call on that page. 

View solution in original post

bindukumari1990
Level 4
Level 4
@evolytics_brian yes, that is expected. But in other URLs below that evar 16 and evar 17 both are setting, but still getting unspecified.
evolytics_brian
Community Advisor
Community Advisor

I will admit that I only checked a couple of URLs, but I do not see v16 or v17 on any o the pages I've checked. This includes:

 

* https://www.whirlpoolindia.com/ 

* https://www.whirlpoolindia.com/refrigerators 

* https://www.whirlpoolindia.com/refrigerators /mini

https://www.whirlpoolindia.com/air-conditioners

 

I also see a number of errors and unexpected messages in the console, which may (or may not) have something to do with the variables not being present in the calls.

bindukumari1990
Level 4
Level 4

@evolytics_brianno issues, but in all the category listing the evar16 and evar17 is passing i.e.

https://www.whirlpoolindia.com/refrigerators/double-door.html

https://www.whirlpoolindia.com/air-conditioners/all-air-conditioners.html

https://www.whirlpoolindia.com/kitchen.html

 

But still,  it is coming unspecified. The allocation of evar 16 and evar 17 is most recent(last) and expire after visit.

 

 

amgup
Level 7
Level 7
Have you implemented evar16 only in Custom Link call or on page load call as well ? I am also not seeing evar 16 or evar17 being sent.
evolytics_brian
Community Advisor
Community Advisor
I do see them set on those pages, which is good. Also, when clicking through to the product detail pages, I see them set as part of the product string. Can you confirm that the eVar configuration is not set up for merchandising? If it is, and you're not capturing the data according to merchandising specs, that might be a reason you're seeing unexpected data in your reports.
bindukumari1990
Level 4
Level 4
@evolytics_brian yes, they are merchandising eVar. So, I need to send them in the s.product string.
evolytics_brian
Community Advisor
Community Advisor
That may be part of your problem, then. The category pages you linked to (eg// https://www.whirlpoolindia.com/refrigerators/double-door.html) are passing v16 and v17 as regular parameters, not as part of the product string.
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager
Community Manager
Do any of the answers below answer your initial question? If so, can you select one of them as the correct answer? If none of the answers already provided answer your question, can you provide additional information to better help the community solve your question?