Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Image Core Component Issue in Publish Instance

Avatar

Level 6

Is there any known issue with image core components in publish instance? It is loading fine on author but not on publish. I am noticing the image url shortening which is not letting the image to load. I am on 6.5.12 and using core component version 2.19.0

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 6
The issue is when we create a AEM Project using latest Maven Archetypes, it creates the following OSGI default config.publish for the URL Mappings
/apps/myproject/osgiconfig/config.publish/org.apache.sling.jcr.resource.internal.JcrResourceResolverFactoryImpl.cfg.json
Removing this config fixed the image display issue in publisher.

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Community Advisor

Hi,

Image url shortening should not create an issue if you have proper url mapping at apache. 

You may have issue only in publish but not on end user site if accessing directly from publish and by passing dispatcher.

Can you please check if you have those mapping for image url as well?

 

Core component works with path shortening as well.

Avatar

Level 6

Hi @arunpatidar Thank you for your reply ! Let me try verifying url mapping at apache. But I feel that it is good if proper image loads on publish as well.

Avatar

Correct answer by
Level 6
The issue is when we create a AEM Project using latest Maven Archetypes, it creates the following OSGI default config.publish for the URL Mappings
/apps/myproject/osgiconfig/config.publish/org.apache.sling.jcr.resource.internal.JcrResourceResolverFactoryImpl.cfg.json
Removing this config fixed the image display issue in publisher.