Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Allowed components in design mode 6.5 for static template

arturl43391132
Level 4
Level 4

Hello AEM Community,

We have the problem which I can't understand fully:

Was in 6.3:
When we were working on AEM 6.3, we were using 2 static templates where some components were allowed:

arturl43391132_0-1606829305275.png

And it was working good.

 

Now in 6.5:
According to repository restructure we moved  /etc/designs/default to /apps/settings/wcm/designs/default. 
As a result the pages created by these templates don't see this path in design mode - /apps/settings/wcm/designs/default. Every change is saved under /libs/settings/wcm/designs/default.
But if we return our templated under path - /etc/designs/default, everything works good.
So questions are: is it expected behaviour or something is wrong? Which path for static templates should be used: /apps/settings/wcm/designs/default or /etc/designs/default?

Thanks.

 

1 Accepted Solution
KiranVedantam1992
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

Hi @arturl43391132,

 

The static template designs are stored in "/etc/designs/<my-site>/jcr:content/<page-component-name>/<component-name>". Please check the property "cq:designPath" in your templates. It tells you everything.

 

Article: https://blogs.perficient.com/2017/07/24/static-or-editable-template-an-in-depth-comparison-and-guide...

 

Thanks,

Kiran Vedantam.

View solution in original post

6 Replies
KiranVedantam1992
Correct answer by
Community Advisor
Community Advisor

Hi @arturl43391132,

 

The static template designs are stored in "/etc/designs/<my-site>/jcr:content/<page-component-name>/<component-name>". Please check the property "cq:designPath" in your templates. It tells you everything.

 

Article: https://blogs.perficient.com/2017/07/24/static-or-editable-template-an-in-depth-comparison-and-guide...

 

Thanks,

Kiran Vedantam.

View solution in original post

arturl43391132
Level 4
Level 4

Hi @KiranVedantam1992,
Thank you very much for the answer.

For some reason we don't have "cq:designPath" in our templates.

But it seems that anyway it goes to /etc/designs by default.

Thanks, your answer is very useful.

Mariia_Lukianet
Employee
Employee

Did you update cq:designPath property on your pages?
It should point to your real design location, e.g. /apps/settings/wcm/designs/default.

arturl43391132
Level 4
Level 4
Hi @Mariia_Lukianet. Thanks for your answer. Of course we updated cq:designPath-s of our pages, but they have value - /apps/settings/wcm/designs/{projectName}. Under default node we have just 2 nodes which allows 2 components for 2 templates.
arturl43391132
Level 4
Level 4
But anyway the answer of @KiranVedantam1992 was useful, we just returned these 2 allows under /etc/designs.