DTM - Video % Complete not tracking

Avatar

Avatar

nii-ra

Avatar

nii-ra

nii-ra

24-01-2018

Hi there,

I have Brightcove HTML5 videos that I am trying to track, some events are being captured just fine (ended, play, pause) but others are not (% complete, time complete) with everything else being the same (analytics events, etc). How can I fix this? Please help.

For example, % complete being set to 10, when I go past 10% of the video it still doesn't fire. However, for Play it fires as soon as I play the video, for Ended it fires as soon as the video ends.

1402628_pastedImage_1.png

Jantzen.Belliston

@ParitMittal

H

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

nii-ra

Avatar

nii-ra

nii-ra

25-01-2018

I tried several different things, spent 4 hours trying a different gazillion things and trying to set variables in Analytics etc, didn't work. And finally tried %complete again later in the night and it worked. Just not sure why it behaved differently, all the settings were the same as I had earlier.

I have Brightcove video player (HTML5 implementation).

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar

nii-ra

Avatar

nii-ra

nii-ra

25-01-2018

Thanks

T

Avatar

Avatar

jantzen_belliston-Adobe

Community Manager

Total Posts

1.9K

Likes

308

Correct Answer

570

Avatar

jantzen_belliston-Adobe

Community Manager

Total Posts

1.9K

Likes

308

Correct Answer

570
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager

25-01-2018

Interesting...

So the tracking is working as you'd expect now? If so, go ahead and mark your own answer correct so that the question is closed. I've send out a request to get a bit more information on the tracking a bright cove player in DTM from our internal teams. I notice that there are a few questions on the community about this and I'd like to get some more information out about it.

Avatar

Avatar

jantzen_belliston-Adobe

Community Manager

Total Posts

1.9K

Likes

308

Correct Answer

570

Avatar

jantzen_belliston-Adobe

Community Manager

Total Posts

1.9K

Likes

308

Correct Answer

570
jantzen_belliston-Adobe
Community Manager

25-01-2018

Do you have a URL where we can test this? Also, what video player are you using? Are you using just a default HTML 5 player?