Unclickable Button

Avatar

Avatar
Level 1
Barbus_Titteya
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
Barbus_Titteya
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
Barbus_Titteya
Level 1

05-03-2019

Hi experts!

I have added two button on my master page and wrote a javascript to make visible or hidden some pages on click.

When i try to test in preview tab i can not click on buttons. There is same behaviour on radio buttons and drop down lists.

Can you pls tell me what is wrong ?

Thanks.

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar
Establish
MVP
_Bruce_Robertson
MVP

Likes

271 likes

Total Posts

1,782 posts

Correct reply

372 solutions
Top badges earned
Establish
Give Back 25
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Establish
MVP
_Bruce_Robertson
MVP

Likes

271 likes

Total Posts

1,782 posts

Correct reply

372 solutions
Top badges earned
Establish
Give Back 25
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
View profile
_Bruce_Robertson
MVP

08-03-2019

Hi,

Sometimes my buttons go read-only, usually when I accidentally type something into the calculate event, even if I remove the code and put it into the click event it stays read-only, but there must be other editing scenarios as well.

Try changing the field to a checkbox, which will allow you to make it "User Entered" again (on the Value tab of the object Palette).

Or you could look in the XML Source and see if there is a line like;

<field name="Button2" y="171.45mm" x="92.075mm" w="28.575mm" h="6mm" access="readOnly">

and remove the access="readOnly" bit.

Avatar

Avatar
Level 1
Barbus_Titteya
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
Barbus_Titteya
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

4 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
Barbus_Titteya
Level 1

05-03-2019

I have checked and everything is fine. When i ctrl+N and add a button on form it works in preview but it doesnt work in the form that i have to add button. This sounds so odd.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 4
MinusZero
Level 4

Likes

30 likes

Total Posts

326 posts

Correct reply

54 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile

Avatar
Validate 1
Level 4
MinusZero
Level 4

Likes

30 likes

Total Posts

326 posts

Correct reply

54 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 10
View profile
MinusZero
Level 4

05-03-2019

Hi,

Probably need to see your javascript and hierarchy to help more.

But check these:

  • check the javascript to make sure you aren't disabling objects or subform that contains the objects that wont work
  • I am sure you checked, but are they enabled
  • check initialisation code isnt disabling the objects
  • if you are using any shapes like a rectangle, move it to the back. Even a rectangle with no fill will cover other objects when the form is run.

I have done one form that was so messed up and just would not work that i just did it again in the same way and it worked. Still dont know why.