LC ES4 install failing with Probable fatal error:No fonts found error

Avatar

Avatar

SteveLiguori

Avatar

SteveLiguori

SteveLiguori

14-08-2014

My installation is failing with the following error.

java.lang.Error: Probable fatal error:No fonts found.

Any thoughts?

Linux OEL6/RHEL6

Accepted Solutions (0)

Answers (5)

Answers (5)

Avatar

Avatar

SteveLiguori

Avatar

SteveLiguori

SteveLiguori

21-08-2014

As it turns out, the error message was related to the gui version of the installer. Running it with the console flag resolved the problem:

./install.bin -i console

Later on I went back and installed X11 fonts and the gui was able to run:

yum -y install xorg-x11-fonts-base xorg-x11-fonts-misc xorg-x11-font-utils xorg-x11-fonts-Type1

Thanks!

Avatar

Avatar

SteveLiguori

Avatar

SteveLiguori

SteveLiguori

19-08-2014

Thanks! I was able to get the installer to run and complete successfully using '-i console' on the command line.

I'll look at those sections in the document you referenced.

Thanks again!

Avatar

Avatar

amaini

Employee

Avatar

amaini

Employee

amaini
Employee

19-08-2014

Hi Steve,  I thought, the error happened during configuration manager stage, while deploying ear or installing components.

however, even for LC installation, System fonts are mandatory for the installation. on Linux it will not be available by default, like we have in windows, system font at specified location. So system fonts are required to be setup. steps 2,3,4, of the above link of "system requirements-3.2.6.18" discuss setting up the mandatory packages and system fonts.

Avatar

Avatar

SteveLiguori

Avatar

SteveLiguori

SteveLiguori

19-08-2014

Thanks for the response!

A couple of questions:

1) What location and what fonts? Are you referring to generic system fonts? X11 fonts? Adobe fonts? Is there a default location LC is looking for?

2) How does the LC configuration manager get this info if LC doesn't install first?

Thanks!

Avatar

Avatar

amaini

Employee

Avatar

amaini

Employee

amaini
Employee

18-08-2014

the user who is running the application server should have read write permissions on the location where the fonts are installed and should be able to create symbolic link in case on Linux directory. You must have defined the fonts location in the LC configuration manager. please check that directory.

In addition to above, for the Linux system, additional steps for configuring fonts need to be performed. refer section 3.2.6.18 of http://help.adobe.com/en_US/livecycle/11.0/PrepareInstallCluster/WS624e3cba99b79e125c45243812eea97f3...

Kindly share the log snippet, in case it does not help.