Expand my Community achievements bar.

Dive into Adobe Summit 2024! Explore curated list of AEM sessions & labs, register, connect with experts, ask questions, engage, and share insights. Don't miss the excitement.
SOLVED

Arabic text alignment issue - Please Help!!

Avatar

Level 10

I have five text fields each contains some ARABIC numerals and characters. I need to concat all those data and populate into a single field.

When I use concat, the positioning of several characters are misplaced. Unable to find the reason or a fix.

The form is attached on this link:

http://groups.google.com/group/livecycle/web/ARABIC%20format%20issue.pdf

Any help is much appreciated.

Nith

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 10

Hi Nith,

In the first post, the sequence of the strings was not correct. I think TextField4 and TextField5 were swapped around.

In your screenshot, the sequence is in the right order, but reading from right to left. I would have thought that this was correct for the locale.

Maybe try concatenating TextField5, TextField4,..., TextField1.

Niall

View solution in original post

5 Replies

Avatar

Level 10

Hi Nith,

This wouldn't be my area, but it seems that the "/" is affecting the order of the concat. Trying "-" seems to keep the five strings in order.

You might test this, sample here: https://acrobat.com/#d=BP5XOMai4rsQ6lKv6UwL8g

Good luck,

Niall

Avatar

Level 10

Hi Niall,

Thanks for your reply.

The '-' character also not working. See the result here : http://groups.google.com/group/livecycle/web/ARABIC%20format%20issue.bmp

I will try some other logic then..

Thanks,

Nith

Avatar

Correct answer by
Level 10

Hi Nith,

In the first post, the sequence of the strings was not correct. I think TextField4 and TextField5 were swapped around.

In your screenshot, the sequence is in the right order, but reading from right to left. I would have thought that this was correct for the locale.

Maybe try concatenating TextField5, TextField4,..., TextField1.

Niall

Avatar

Level 10

Hi Niall,

You are correct.  When I concatenate string in reverse order, it works as expected. I have used '|' character now which is also okay for me.

Many thanks for this suggestion..

Nith