Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

populating datagrid using web service. pls help me...

Avatar

Avatar
Level 1
PinkVirgo
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
PinkVirgo
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile
PinkVirgo
Level 1

22-10-2008

i don't know why i cant populate my data grid using data on a
web service, i try to access web service by a simple return string
like helloworld and it is working but when i try to get data in web
service nothing happens there is no error on my builder and web
page, but it dont display the data.. bellow is my web service and
code. pls help i need this to work.. thanks..



<DataTable>



<xs:schema id="NewDataSet">



<xs:element name="NewDataSet" msdata:IsDataSet="true"
msdata:MainDataTable="Customer" msdata:UseCurrentLocale="true">



<xs:complexType>



<xs:choice minOccurs="0" maxOccurs="unbounded">



<xs:element name="Customer">



<xs:complexType>



<xs:sequence>

<xs:element name="num" type="xs:string" minOccurs="0"/>

<xs:element name="name" type="xs:string"
minOccurs="0"/>

</xs:sequence>

</xs:complexType>

</xs:element>

</xs:choice>

</xs:complexType>

</xs:element>

</xs:schema>



<diffgr:diffgram>



<DocumentElement>



<Customer diffgr:id="Customer1" msdata:rowOrder="0"
diffgr:hasChanges="inserted">

<num>1</num>

<name>String1</name>

</Customer>



<Customer diffgr:id="Customer2" msdata:rowOrder="1"
diffgr:hasChanges="inserted">

<num>2</num>

<name>String2</name>

</Customer>



<Customer diffgr:id="Customer3" msdata:rowOrder="2"
diffgr:hasChanges="inserted">

<num>3</num>

<name>String3</name>

</Customer>

</DocumentElement>

</diffgr:diffgram>

</DataTable>





<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<mx:Application xmlns:mx="
http://www.adobe.com/2006/mxml"
layout="absolute">

<mx:Script>

<![CDATA[

import mx.collections.ArrayCollection;

import mx.rpc.events.FaultEvent;

import mx.rpc.events.ResultEvent;

import mx.controls.Alert;

[Bindable] private var ArrayData:ArrayCollection;

private function getString(event:ResultEvent):void{

Alert.show(event.result.toString());

}

private function getStringError(event:FaultEvent):void{

Alert.show("Error");

}

private function button_click():void{

Test.HelloWorld.send();

}

private function getData(event:ResultEvent):void{

grid.dataProvider =
event.result.diffgram.DocumentElement.Customer;

}

private function getDataError(event:FaultEvent):void{

Alert.show("Error");

}

private function button1_click():void{

Test.getData.send();

}

]]>

</mx:Script>

<mx:WebService id="Test" wsdl="
http://localhost/HawkWeb/Hawkeye.asmx?wsdl">

<mx:operation name="HelloWorld" result="getString(event)"
fault="getStringError(event)" />

<mx:operation name="getData" result="getData(event)"
fault="getDataError(event)" />

</mx:WebService>

<mx:Button x="10" y="10" label="Get String"
click="button_click()"/>

<mx:Button x="10" y="40" label="Get Data" width="83"
click="button1_click()"/>

<mx:DataGrid id="grid" x="10" y="70" width="501">

<mx:columns>

<mx:DataGridColumn headerText="Num" dataField="col1"/>

<mx:DataGridColumn headerText="Name"
dataField="col2"/>

</mx:columns>

</mx:DataGrid>

</mx:Application>

Replies

Avatar

Avatar
Level 1
PinkVirgo
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
PinkVirgo
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
View profile
PinkVirgo
Level 1

22-10-2008

the datafield in my code is wrong, i change it to num and
name. but nothing happens..