Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Launch Rule or Rule Component Not Executing on Some Browsers

Avatar

Avatar
Applaud 5
Level 1
rayfost
Level 1

Like

1 like

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Applaud 5
View profile

Avatar
Applaud 5
Level 1
rayfost
Level 1

Like

1 like

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Applaud 5
View profile
rayfost
Level 1

21-05-2021

During analysis of some activity on our organization website, we have discovered that some activity from button clicks are not being tracked by some browsers. Most often, this appears to be for Safari and Mozilla/Firefox but not related to privacy blocking because some activity is tracked with no issues but not some button clicks (triggered by a specific CSS data attribute). 

 

The action triggers the following in console:  Loading failed for the <script> with source “https://assets.adobedtm.com/ ... .  Clicking on the link provides another message reading in part

// For license information, see `https://assets.adobedtm.com/

 This is followed by the rule action that was not fired.  Has anyone else encountered this or have any idea why or how to work around this situation?

Accepted Solutions (0)

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar
Applaud 5
Level 1
rayfost
Level 1

Like

1 like

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Applaud 5
View profile

Avatar
Applaud 5
Level 1
rayfost
Level 1

Like

1 like

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Applaud 5
View profile
rayfost
Level 1

25-05-2021

Yes, @yuhuisg, this activity is to other pages on our site; however, would this be expected to happen for a large number of pages (about 100) only on certain browsers?  We did have the same thought and have tested this since I submitted the original query.  For our testing, we set a long timeout (1500ms) in our Launch rule.  This did not have any effect.  The loading failed message was displayed in console immediately upon the click of the button.  

Avatar

Avatar
Publish 1
MVP
yuhuisg
MVP

Likes

180 likes

Total Posts

541 posts

Correct Reply

106 solutions
Top badges earned
Publish 1
Affirm 100
Springboard
Bedrock
Validate 1
View profile

Avatar
Publish 1
MVP
yuhuisg
MVP

Likes

180 likes

Total Posts

541 posts

Correct Reply

106 solutions
Top badges earned
Publish 1
Affirm 100
Springboard
Bedrock
Validate 1
View profile
yuhuisg
MVP

25-05-2021

Are these click tracking coming from clicks that cause a new page to be loaded in the browser? If so, it could be that you're facing the issue where the browser redirects to that next page before the click tracking has had a chance to complete successfully.

Avatar

Avatar
Shape 100
MVP
AndrewWathen
MVP

Likes

569 likes

Total Posts

317 posts

Correct Reply

15 solutions
Top badges earned
Shape 100
Bedrock
Springboard
Seeker
Contributor
View profile

Avatar
Shape 100
MVP
AndrewWathen
MVP

Likes

569 likes

Total Posts

317 posts

Correct Reply

15 solutions
Top badges earned
Shape 100
Bedrock
Springboard
Seeker
Contributor
View profile
AndrewWathen
MVP

04-06-2021

If the issue is a timing issue (e.g. the browser navigating away before the metrics call can happen) then you may want to take a look at this method that attempts to avoid these issues:

 

https://experienceleague.adobe.com/docs/analytics/implementation/vars/config-vars/usebeacon.html?lan...