var clientlibs deleted

Avatar

Avatar

Jai1122

Avatar

Jai1122

Jai1122

08-09-2016

Hi Experts,

  In one of our environments we cleared the clientlibs cache by using "Invalidate Cache" in

http://localhost:4502/libs/granite/ui/content/dumplibs.rebuild.html.

This deleted the var/clientlibs folder. Now clientlibs are not at all loading and the var/clientlibs folder didnt get created again.

Please help us in identifying the issue.

Thanks,

Jai.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar

Brumoon_Ahamat

Avatar

Brumoon_Ahamat

Brumoon_Ahamat

02-10-2016

Sure, in crx/de click on var/clientlibs, and then "Access control" tab where it show the "properties", and then add Principal "Everyone", and privileges "jcr:all". That was what I did to solve the problem. However, I later found out that principal should be "clientlib-service" with read write privileges. Hope this helps. Please let me know if this works.

Answers (7)

Answers (7)

Avatar

Avatar

dwalling

Employee

Avatar

dwalling

Employee

dwalling
Employee

27-11-2016

@brumoona87688495 if you have Communities FP5 or later installed, we've discovered an incompatibility. Please see this suggestion:

http://help-forums.adobe.com/content/adobeforums/en/experience-manager-forum/adobe-experience-manage...

If you do not have a Communities feature pack installed then the problem may be different and that solution may not apply

Avatar

Avatar

jackie_chan_

Avatar

jackie_chan_

jackie_chan_

01-10-2016

Can you explain what you mean by"adding permissions to everyone jcr:all"?

I'm having the same issue and would love to know how you fixed it.

Thanks!

Avatar

Avatar

Brumoon_Ahamat

Avatar

Brumoon_Ahamat

Brumoon_Ahamat

23-09-2016

Stumbled upon this while troubleshooting similar issue of deleting the /var/clientlibs. Recreating the folder did not work. After adding permissions to everyone jcr:all, it worked. Hope this will help someone else.

Avatar

Avatar

Jitendra_S_Toma

Avatar

Jitendra_S_Toma

Jitendra_S_Toma

09-09-2016

Hi Jai,

Here are things you can could to fix this issue.

  1. Even if you have deleted clientlibs folder, if you deploy your code again, it should be created.
  2. How do you expect to be created? AEM does not create this folder automatically for you.
  3. You can create this folder manually and deploy the code again. 

Jai1122 wrote...

Hi Experts,

  In one of our environments we cleared the clientlibs cache by using "Invalidate Cache" in

http://localhost:4502/libs/granite/ui/content/dumplibs.rebuild.html.

This deleted the var/clientlibs folder. Now clientlibs are not at all loading and the var/clientlibs folder didnt get created again.

Please help us in identifying the issue.

Thanks,

Jai.

 

Avatar

Avatar

Manish_Singh_1

Employee

Avatar

Manish_Singh_1

Employee

Manish_Singh_1
Employee

09-09-2016

Did you try to rebuild the clientlibs from the same url? Which version of AEM are you using? Try creating the va/clientlibs folder yourself from crx/de and try again

Avatar

Avatar

Sham_HC

Total Posts

2.1K

Likes

160

Correct Reply

1.2K

Avatar

Sham_HC

Total Posts

2.1K

Likes

160

Correct Reply

1.2K
Sham_HC

08-09-2016

Invalidating cache will remove everything below /var/clientlibs but not root clientlibs. So surely something else happened. For now create the folder manually & restart the server

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

08-09-2016

Did you follow all the steps in the AEM docs:  https://docs.adobe.com/docs/en/cq/5-6/deploying/dispatcher/page_invalidate.html

Also - are you getting another messages in the log file?