Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Upgrading from AEM6.0 to AEM6.3

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
_SumitSinghal
Level 3

Likes

5 likes

Total Posts

79 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
_SumitSinghal
Level 3

Likes

5 likes

Total Posts

79 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
_SumitSinghal
Level 3

23-08-2017

Hi Team,

I am getting the below error while upgrading the instance from AEM6.0 to AEM6.3.  Siteadmin , damadmin , useradmin is opening with blank screen.

*ERROR* [sling-default-12-Registered Service.3498] org.apache.sling.commons.scheduler.impl.QuartzScheduler Exception during job execution of org.apache.sling.distribution.packaging.impl.ResourceDistributionPackageCleanup@687c2cbf : Can't create child on a synthetic root

java.lang.IllegalArgumentException: Can't create child on a synthetic root

at org.apache.sling.resourceresolver.impl.ResourceResolverImpl.create(ResourceResolverImpl.java:1156)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:656)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:644)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:644)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:644)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:644)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResourceInternal(ResourceUtil.java:644)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:593)

at org.apache.sling.api.resource.ResourceUtil.getOrCreateResource(ResourceUtil.java:561)

at org.apache.sling.distribution.packaging.impl.DistributionPackageUtils.getPackagesRoot(DistributionPackageUtils.java:282)

at org.apache.sling.distribution.packaging.impl.ResourceDistributionPackageBuilder.getPackages(ResourceDistributionPackageBuilder.java:245)

at org.apache.sling.distribution.packaging.impl.ResourceDistributionPackageCleanup.run(ResourceDistributionPackageCleanup.java:61)

at org.apache.sling.commons.scheduler.impl.QuartzJobExecutor.execute(QuartzJobExecutor.java:118)

at org.quartz.core.JobRunShell.run(JobRunShell.java:202)

at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)

at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)

at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Thanks in advance

Sumit

Replies

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
jiaBai
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

60 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
jiaBai
Level 2

Likes

5 likes

Total Posts

60 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
jiaBai
Level 2

01-09-2017

Hi Sumit,

I got the same exception with you, do you find the solution for this?

Thanks.

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

05-09-2017

This is a product bug - this should not be happening - please open a support ticket.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
prestonModOp
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

59 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
prestonModOp
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

59 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
Affirm 1
View profile
prestonModOp
Level 2

18-01-2018

Is there a solution for this yet?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
radhakrishnan72
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

28 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
radhakrishnan72
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

28 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
radhakrishnan72
Level 2

23-02-2018

Hi all,

             i have seen the same exception when there is no proper permission are not to create new node in the specified location. I have added everyone group to root folder. It has solved this exception for me.

Thanks & Regards,

Radhakrishna.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
indrasena_reddy
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

13 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
indrasena_reddy
Level 2

Likes

0 likes

Total Posts

13 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
indrasena_reddy
Level 2

25-03-2018

Hi Sumit,

We are facing same issue while upgrading 6.1 to 6.3. How did you solve this "Can't create child on a synthetic root" issue. Can you please post the solution here.

Thanks

Indrasena Reddy

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
anushap40132887
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

52 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
anushap40132887
Level 3

Likes

8 likes

Total Posts

52 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile
anushap40132887
Level 3

13-07-2018

Hi indrasena reddyc20610255​,@SumitSinghal  Were you able to resolve this issue? Could you please post the solution here.

Thanks,

Anusha

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
subrato_kha
Level 3

Likes

10 likes

Total Posts

49 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
subrato_kha
Level 3

Likes

10 likes

Total Posts

49 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
subrato_kha
Level 3

18-09-2018

Hi ,

Was there a solution to this. I am also facing the same issue.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
subrato_kha
Level 3

Likes

10 likes

Total Posts

49 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
subrato_kha
Level 3

Likes

10 likes

Total Posts

49 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
subrato_kha
Level 3

26-09-2018

Hi ,

I am also facing the same issue. Is there a solution available ?

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

26-09-2018

If you are following the offiical AEM Docs here- -

Upgrading to AEM 6.3

And something breaks - this is an issue for customer support. You need to report this so the ENG team can fix it. It should be working as per the AEM product docs.