Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Template Not appearing while doing "Create Page"

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
srirams56834058
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
srirams56834058
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
srirams56834058
Level 2

15-10-2015

Hi,

       I have created a simple template as discussed in Enterprise TV- Adobe marketing cloud site. https://outv.omniture.com/?v=xmYWNkNDrzOQ1RhcZfYwSMkMXfKzLuF8

While creating a first page the template is appearing in the first as the order of the template is 1. But when i try to create a child page under the newly created page, the template is not at all appearing. Let me know what could be the reason.

 

regards

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 6
leeasling
Level 6

Likes

73 likes

Total Posts

292 posts

Correct Reply

75 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 10
Level 6
leeasling
Level 6

Likes

73 likes

Total Posts

292 posts

Correct Reply

75 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile
leeasling
Level 6

15-10-2015

Take a look at the allowedPaths, allowedParents and allowedChildren properties of the cq:template node.  It's possible those are set in such a way that it's filtering out the template you'd like to use.

https://docs.adobe.com/docs/en/cq/5-6-1/developing/templates.html#Properties and Child Nodes of a Template

Answers (5)

Answers (5)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
akashs51893872
Level 3

Likes

21 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
akashs51893872
Level 3

Likes

21 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

3 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
akashs51893872
Level 3

20-06-2018

I am working with AEM ARCH 13 project and wasn't able to see templates from my templates folder in ui.apps.  After some research, this is what worked for me:

STEP 1: Select the website and click on the Properties menu:

1512718_pastedImage_0.png

STEP 2: On the next page, click on the Advance menu:

1512839_pastedImage_1.png

STEP 3: Scroll down to Template Settings and click on Add.  Update the new text field with the path to your templates folder (or to the templates you would like to see on the Create Page)

1512840_pastedImage_2.png

Good Luck...

Avatar

Avatar
Boost 1
Level 1
krishnakumarp19
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile

Avatar
Boost 1
Level 1
krishnakumarp19
Level 1

Likes

2 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Boost 1
View profile
krishnakumarp19
Level 1

06-11-2019

Thanks akashs51893872​ ,  this must be the correct answer  . Adding allowed properties also didn,t show the templates for me

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 2
srirams56834058
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 10
Level 2
srirams56834058
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

25 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
View profile
srirams56834058
Level 2

15-10-2015

Hi,

     I deleted the old one, and created a new template it is working now. I think as you mentioned i wouldn't have entered the proper allowedPaths value. Thanks for your suggestion.

regards

Sriram.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
kradhakrishna
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
kradhakrishna
Level 2

Like

1 like

Total Posts

11 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
kradhakrishna
Level 2

15-10-2015

What is allowedPaths property set to?

  if you want to display your template for all pages under websites usually it would  like  /content(/.*)?

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,409 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,409 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

15-10-2015

Follow this community article: 

https://helpx.adobe.com/experience-manager/using/first-osgi.html

If you do not see the template props properly - the template will not show up.